Η πιο ακριβή ενδεκάδα στη Stoiximan Super League: Αγγίζουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ τα ελληνικά ρόστερ - Τέταρτος φορ σε αξία ο Μαρσιάλ

Η πιο ακριβή ενδεκάδα στη Stoiximan Super League: Αγγίζουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ τα ελληνικά ρόστερ - Τέταρτος φορ σε αξία ο Μαρσιάλ

Γιώργος Σακελλαρίου 11:41 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 20.09.2024

Ο Αντονί Μαρσιάλ ήρθε να ανεβάσει την αξία του ρόστερ της ΑΕΚ, αλλά στη θέση του υπερέχουν Ιωαννίδης, Λιβάι Γκαρσία και Τσάλοφ. Ποιοι είναι οι κορυφαίοι σε χρηματιστηριακή αξία ποδοσφαιριστές της Super League. Η πιο ακριβή ενδεκάδα και οι αναπληρωματικοί τους.

Ο Αντονί Μαρσιάλ είναι ένας εγνωσμένης αξίας επιθετικός.

Η ΑΕΚ του έδωσε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 28χρονος Γάλλος φορ ανέβασε την χρηματιστηριακή αξία της Ένωσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt, στα 84 εκατ. ευρώ. Για την ακρίβεια, 83,98 εκατ. ευρώ. Ο Μαρσιάλ εκτιμάται στα 10 εκατ. ευρώ και παρά το γεγονός ότι έχει ένα βαρύ βιογραφικό με 300 και πλέον παιχνίδι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και 30 συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας, στη θέση του στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία!

Με τα 10 εκατ. ευρώ του Γάλλου φορ, τα ρόστερ των ομάδων, όπως αναφέρεται στη Stoiximan Super League αγγίζουν σε αξία το μισό δις ευρώ. Για την ακρίβεια είναι 499,10 εκατ. ευρώ!

Η αξία των ρόστερ, σύμφωνα με το transfermarkt. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, αλλά με περισσότερους παίκτες.

Ο ένας, μάλιστα, είναι συμπαίκτης του. Ο Λιβάι Γκαρσία. Ο Μαρσιάλ, σύμφωνα πάντα με το transfermarkt, είναι τέταρτος πίσω τον συμπαίκτη του, τον Φώτη Ιωαννίδη, το πιο hot πρότζεκτ μαζί με Κωνσταντέλια στη Stoiximan Super League και τον Φέντορ Τσάλοφ του ΠΑΟΚ.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι στα 13 εκατ. ευρώ, ο Ιωαννίδης επίσης στα 13 εκατ. ευρώ και στα 11 εκατ. ευρώ είναι ο διεθνής Ρώσος επιθετικός του ΠΑΟΚ.

Οι μεσοεπιθετικοί

Στην κορυφή των παικτών πίσω από τον φορ και γενικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανεξαρτήτου θέσης, βρίσκεται το «διαμάντι» του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με αξία 15 εκατ. ευρώ.

Στο δεξί άκρο είναι ο Τετέ του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος είναι ουσιαστικά η τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου κι έχει αξία 10 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο ποσό είναι ένας ακόμα πράσινος. Ο Ουρουγουανός Πελίστρι, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός πλήρωσε έξι εκατ. ευρώ για το 55% των δικαιωμάτων του. Ουσιαστικά με αυτό το ποσό κι αν το τριφύλλι αγόραζε το 100% θα ήταν η πιο δαπανηρή μεταγραφή, πάνω κι απ’ αυτή του Σισέ. Στα 8 εκατ. ευρώ είναι ο Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, στα 7 εκατ. ευρώ ο συμπαίκτης του Σέρβου, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ κι ακολουθεί ένας ακόμα παίκτης του Δικεφάλου, ο Τισουντάλι με 6,5 εκατ. ευρώ και ο Βέλντε του Ολυμπιακού με 6 εκατ. ευρώ. Όσα έχει και ο Μπακασέτας που παίζει κυρίως δεκάρι.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής στη θέση «6» ο Έσε του Ολυμπιακού με 10 εκατ. ευρώ είναι στην κορυφή. Ο Πινέδα που παίζει κυρίως ως «8» είναι στα 7 εκατ. ευρώ, όπως και ο Σιφουέντες του Άρη, ο Μαξίμοβιτς του Παναθηναϊκού και ο Καμαρά του ΠΑΟΚ είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Κυριαρχία Κάρμο

Στην αμυντική γραμμή κυριαρχεί ο Νταβίντ Κάρμο. Ο Ανγκολέζος στόπερ, τον οποίο απέκτησε η Νότιγχαμ από την Πόρτο και τον παραχώρησε δανεικό στον Ολυμπιακό έχει αξία 12 εκατ. ευρώ. Στα 5,5 εκατ. ευρώ είναι ένας ακόμα στόπερ των Πειραιωτών, ο Πιρόλα. Στα 4 εκατ. ευρώ είναι οι Ίνγκασον, Ντόη και Μουκουντί.

Τα άκρα και οι γκολκίπερ

Στα άκρα της άμυνας ο Ορτέγκα του Ολυμπιακού με 6 εκατ. ευρώ είναι στην κορυφή και στη θέση του αριστερού μπακ ακολουθούν ο Μπάμπα του ΠΑΟΚ και ο Μαξ του Παναθηναϊκού με 2 εκατ. ευρώ. Στο δεξί άκρο της άμυνας πρώτος είναι ο Όττο του ΠΑΟΚ με 5 εκατ. ευρώ και στη δεύτερη θέση με 4 εκατ. ευρώ οι Βαγιαννίδης, Κοστίνια.

Όσον αφορά τους γκολκίπερ ο Κοτάρσκι του Δικεφάλου του βορρά με 5 εκατ. ευρώ είναι πρώτος και στα 3 εκατ. ευρώ είναι ο Στρακόσα της ΑΕΚ και στα 2,5 εκατ. ευρώ ο Ντραγκόφσκι του Παναθηναϊκού, ενώ στα 2 εκατ. ευρώ είναι ο Τζολάκης.

Αναλυτικά η κορυφαία ενδεκάδα σε αξία, σύμφωνα με το transfermarkt:

Επιθετικός: Ιωαννίδης - Λιβάι 13 εκατ. ευρώ. Δεξί εξτρέμ: Τετέ, 10 εκατ. ευρώ. Αριστερό εξτρέμ: Πελίστρι, 10 εκατ. ευρώ. Μεσοεπιθετικός: Κωνσταντέλιας, 15 εκατ. ευρώ. Οκτάρι: Πινέδα, 7 εκατ. ευρώ. Εξάρι: Έσε, 10 εκατ. ευρώ.

Δεξί μπακ: Όττο, 5 εκατ. ευρώ. Αριστερό μπακ: Ορτέγκα, 6 εκατ. ευρώ. Στόπερ: Κάρμο, 12 εκατ. ευρώ, Πιρόλα 5,5 εκατ. ευρώ. Τερματοφύλακας: Κοτάρσκι 5 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Βαγιαννίδης: Ο διεθνής μπακ που αναμένεται να προκαλέσει ταραχή στο Big 4
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:39 - 19.09.2024

Γιώργος Βαγιαννίδης: Ο διεθνής μπακ που αναμένεται να προκαλέσει ταραχή στο Big 4

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν θα μείνει ελεύθερος. Ο Παναθηναϊκός ασφαλώς θα τον ήθελε στις τάξεις τους, αλλά ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα κάνουν τη δική τους μεγάλη προσπάθεια για να τον αποκτήσουν.

Οι αναπληρωματικοί

Με δεδομένες τις συμμετοχές στις ομάδες τους αναπληρωματικό δεξί μπακ είναι ο Βαγιαννίδης και αριστερό ο Μπάμπα. Στόπερ είναι οι Ίνγκασον, Μουκουντί και τερματοφύλακας ο Στρακόσα. Σε ρόλο κόφτη ο Μαξίμοβιτς και οκτάρι ο Σιφουέντες. Δεξί εξτρέμ ο Ζίβκοβιτς, αριστερό ο Βέλντε και ο Μπακασέτας πίσω από τον Κωνσταντέλια. Στην επίθεση απομένει να φανεί αν με τα γκολ τους θ’ ανεβάσουν την αξία τους κι άλλο Τσάλοφ και Μαρσιάλ.