Άνταμ: «Ολοι με φωνάζουν Βίκινγκ - Να σκοράρω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ με τον Αστέρα»

Μάρτιν Άνταμ

i

©Intime

Άνταμ: «Ολοι με φωνάζουν Βίκινγκ - Να σκοράρω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ με τον Αστέρα»

Sportal newsroom 11:42 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 03.09.2024

Ο επιθετικός του Asteras AKTOR, Μάρτιν Άνταμ κλήθηκε να μιλήσει για την μεταγραφή του στους Αρκάδες, τη νέα του ζωή στην Ελλάδα, το κλίμα στους «κιτρινομπλέ» αλλά και για τους στόχους που έχει με την ομάδα.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Asteras AKTOR προχώρησε σε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση. Μέσω ανακοίνωσης, οι Αρκάδες γνωστοποίησαν την απόκτηση του Μάρτιν Άνταμ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026.

Ο 29χρονος αγωνίζεται ως επιθετικός και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, μετρώντας 25 συμμετοχές και τρία γκολ. Μάλιστα, αγωνίστηκε στο Euro 2024, έχοντας τρεις συμμετοχές στους αγώνες του ομίλου με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής έχει επίσης αγωνιστεί στο Europa League, αλλά και στο Champions League Ασίας

Με τα «κιτρινομπλέ» έχει αγωνιστεί και στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος έως τώρα, χωρίς ωστόσο να έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Άνταμ κλήθηκε να μιλήσει για τους στόχους του με την εθνική ομάδα αλλά και τος Αρκάδες, στο «nemzetisport.hu».

Για το Euro: «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Το πρώτο ημίχρονο με την Ελβετία μπορεί να μας άφησε λίγο πίσω, κάναμε ό,τι μπορούσαμε απέναντι στους Γερμανούς, αλλά ήμασταν άτυχοι. Το ματς με την Σκωτία ήταν το πιο δύσκολο, ειδικά λόγω του τραυματισμού του Μπαρνάμπας Βάργκα, που επηρέασε τους πάντες. Αλλά όταν ξανάρχισε το παιχνίδι, επικεντρωθήκαμε στο να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να κερδίσουμε, έστω και μόνο λόγω του Μπάρνι. Αυτή η νίκη σήμαινε πολλά για μένα, ευτυχώς ο που ο Μπάρνι ήταν καλά».

Για τα σχόλια του κόσμου: «Γελάω με την καλή έννοια, δεν τα παίρνω πολύ στα σοβαρά. Λατρεύω ένα αστείο και μέχρι στιγμής δεν έχω δει τίποτα που να ξεπερνά τα όρια του καλού γούστου. Οπότε τα βρίσκω διασκεδαστικά».

Για το όνομα «Ούγγρος Βίκινγκ» ότι είναι πλέον ένα με το όνομα «Ανταμ Μάρτιν» και πώς του φαίνεται του ίδιου αυτό: «Όλοι με φωνάζουν έτσι τώρα και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στο εξωτερικό. Αν σε βλέπουν ως Βίκινγκ, πρέπει να υπάρχει κάτι σ' αυτό. Ωστόσο, αν φτάσουμε στο Μουντιάλ, θα ξυρίσω τα γένια μου! Ο Σομπολσάι με ρώτησε πότε θα τα ξεφορτωθώ και είπα ότι στόχος είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ, οπότε δεσμεύομαι να το κάνω».

Για τον λόγο που επέλεξε τον Αστέρα: «Λόγω της οικογένειας, ήθελα οπωσδήποτε να μείνω στην Ευρώπη και παρόλο που ήρθαν καλύτερες οικονομικά προσφορές από χώρες πιο μακριά, όπως το Ιράν και τη Βραζιλία, ένιωσα ότι θα έπρεπε να είμαι πιο κοντά στην Ουγγαρία τώρα. Το ανέφερα επίσης στον μάνατζέρ μου, Gábor Papp. Ευτυχώς υπήρχε ενδιαφέρον και από την Ευρώπη, ακόμα και από την Ουγγαρία. Η ελληνική πρόταση ήταν επίσης μια καλή πρόκληση επαγγελματικά - ένιωσα ότι βασίζονταν πάνω μου, και αυτό ήταν πολύ σημαντικό στην επιλογή μου».

Για την ελληνική καθημερινότητά του και τη σύζυγό του: «Χάρηκε για την επιλογή να μου να μείνω στην Ευρώπη και να έρθω στην Ελλάδα. Η ζωή εδώ μοιάζει πολύ μ' αυτήν στο σπίτι μου, κάτι που μπορεί να παρατηρηθεί και στα εμπορικά κέντρα, για παράδειγμα. Η σύζυγός μου σημείωσε ότι η γκάμα των καταστημάτων είναι σχεδόν η ίδια με την Ουγγαρία. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω 100%, γιατί όπως και στο σπίτι, έτσι και εδώ δεν πάω πολύ για ψώνια... Αλλά η ομοιότητα με τον τρόπο ζωής στην πατρίδα μας το κάνει πιο εύκολο στο να ταιριάξω με τη ζωή εδώ. Είναι επίσης μεγάλη βοήθεια που υπάρχουν Ούγγροι παίκτες στην Ελλάδα. Ο τερματοφύλακας Ντάνιελ Κόβατς του Βόλου, που μεγάλωσε μαζί μου στο Βάσας, με βοήθησε πολύ τις πρώτες μέρες. Και τώρα είναι εδώ οι γονείς μου που μας βοηθούν».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Με υποδέχτηκαν πολύ καλά, μπήκα σε μια δυνατή ομάδα. Οι Έλληνες είναι εξαιρετικά φιλικοί, φιλόξενοι από την πρώτη στιγμή. Έχω καλή σχέση και με τον Σέρβο προπονητή, Μίλαν Ράσταβατς. Είναι πραγματικά υποστηρικτικός, με έκανε να νιώσω ότι ήμουν σημαντικός για την ομάδα από την πρώτη μέρα. Οι προπονήσεις είναι πολύ πιο έντονες και δυναμικές από ό,τι έχω συνηθίσει, αλλά αυτό είναι καλό γιατί θέλω να βελτιωθώ. Ο γυμναστής μας είναι "εμμονικός" με τη δουλειά κι η προσωπικότητά του αποτελεί επίσης εγγύηση βελτίωσης. Αργότερα ασχολήθηκα με την προετοιμασία, που μπήκα με ορμή».

Για τους στόχους του: «Να σκοράρω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ και να δίνω ασίστ. Να τερματίσω με πάνω από δέκα γκολ στη λίστα των σκόρερ, αν και δεν μου αρέσει να μαντεύω. Στόχος είναι να βοηθήσουμε την ομάδα να μπει στην πρώτη πεντάδα ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε στη διεθνή σκηνή. Η τελευταία φορά που ο σύλλογος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ήταν το 2019 και θέλουμε να παλέψουμε γι' αυτό αυτή τη σεζόν και να κερδίσουμε τις τέσσερις μεγάλες ομάδες, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή θέση».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!