Οι επιλογές για τον αντί-Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

O Ζέλσον Μαρτίνς

i

© Intime

Οι επιλογές για τον αντί-Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Διονύσης Βερβελές 11:14 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 24.09.2024

Ο Πορτογάλος δε θα είναι στη διάθεση του κόουτς για τη Λιόν και ετοιμάζεται άλλη λύση…

Δε διανύει και την καλύτερή του περίοδο ο Ολυμπιακός μετά τις δύο κακές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με Παναιτωλικό και Άρη εντός και εκτός έδρας. Ματς στα οποία η ομάδα του Πειραιά έκανε και τις πρώτες της γκέλες για φέτος, έχοντας μία ισοπαλία με 0-0 και μία ήττα με 2-1.

Τώρα έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός ένα δύσκολο παιχνίδι, το πρώτο του στην Ευρώπη και συγκεκριμένα για το Europa League με αντίπαλο τη Λιόν εκτός έδρας. Ματς στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πρώτα απ' όλα ψάχνουν μία καλή εμφάνιση, για να διεκδικήσουν το καλό αποτέλεσμα, αλλά από την άλλη να μπορέσουν και ανέβουν ψυχολογικά.

Τα προβλήματα όμως δε λείπουν για τους Πειραιώτες, καθώς ο Ζέλσον Μαρτίνς τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τον Άρη. Κάτι το οποίο τον καθιστά εκτός πλάνων του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι στη Γαλλία και όχι μόνο. Θα μείνει εκτός για αρκετές ημέρες και η κατάστασή του, θα επανεκτιμηθεί. Μετά από αυτή την απουσία, δημιουργείται πρόβλημα στα εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» και συγκεκριμένα στη δεξιά πλευρά. Οι επιλογές για την κάλυψη του κενού αυτού είναι συγκεκριμένες.

Το δοκίμασε με τον Ροντινέι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο ματς με τον Άρη δοκίμασε ενόψει Λιόν μία από τις επιλογές του για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης των «ερυθρόλευκων». Όταν πλέον ο Μαρτίνς δεν μπορούσε άλλο να συνεχίσει στο γήπεδο και έγινε αλλαγή, στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης. Μπήκε ο Κοστίνια και πήρε τη θέση του δεξιού μπακ, με τον Ροντινέι να πηγαίνει μπροστά και να αγωνίζεται για το υπόλοιπο ματς ως δεξιός εξτρέμ. Μία θέση στην οποία μπορεί να ανταποκριθεί ο Βραζιλιάνος, αφού είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και έχει επιθετικές αρετές. Μάλιστα ήταν και αυτός ο οποίος έβγαλε την ασίστ στο μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού με τον Άρη.

Ο ανέτοιμος Γουίλιαν

Η πιθανότητα να μπει για πρώτη φορά ως βασικός ο Γουίλιαν, δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως εξτρέμ και την ξέρει καλά τη θέση αυτή. Φυσικά και μπορεί να δώσει πράγματα στην ομάδα του Πειραιά, όπως φυσικά και για αυτό ήρθε, αλλά από την άλλη δύο φορές έχει παίξει ως αλλαγή με Παναιτωλικό και Άρη, δείχνοντας πως δεν είναι έτοιμος και δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Οπότε γίνονται και δεύτερες σκέψεις για το αν μπορεί να παίξει τώρα σε ένα τόσο απαιτητικό ματς όπως αυτό στη Γαλλία.

Αναμονή για Μασούρα

Από εκεί και πέρα ο Μασούρας έχει επιστρέψει μετά από δύο εβδομάδες στη δράση και στις προπονήσεις, έχοντας πλέον ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Σήμερα, όμως, θα γίνει το πιο κρίσιμο τεστ για να αποφασιστεί αν θα είναι σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή στη Γαλλία. Το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά από τόσο καιρό απουσίας, αλλά και αν είναι 100% «οκ» από θέμα ενοχλήσεων.

Κατά τα άλλα, υπάρχει και ο Παπακανέλλος. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα σε κάποιο επίσημο ματς, αλλά δεν αποκλείεται τώρα από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται εξτρέμ να μπει στο πλάνο του Βάσκου τεχνικού.