Με πόσα λεφτά θα άλλαζε γνώμη ο Αλαφούζος για τον Ιωαννίδη

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Με πόσα λεφτά θα άλλαζε γνώμη ο Αλαφούζος για τον Ιωαννίδη

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:10 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 12.08.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος επιμείνει να αρνείται τις προτάσεις για τον Φώτη Ιωαννίδη, παρότι τα νούμερα ανεβαίνουν διαρκώς. Με συνέπεια όλοι να αναρωτιούνται εάν υπάρχει ποσό που θα τον ανάγκάζε να απαντήσει «ναι».

Την αξία και τις προοπτικές του Φώτη Ιωαννίδη, δεν τις αμφισβητεί κανείς. Ωστόσο, μάλλον ούτε ο πλέον αισιόδοξος δεν φανταζόταν τα ποσά που θα έπαιζαν γύρω από τον διεθνή επιθετικό. Και τα οποία σιγά-σιγά, έχουν πια το νούμερο «3» μπροστά και ανεβαίνουν σε δυσθεώρητα ύψη.

H Λέστερ ήταν η πρώτη που έσπασε το άτυπο φράγμα των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Διότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «A Bola», οι «αλεπούδες» προσφέρουν 27 εκατομμύρια ευρώ για τον Ιωαννίδη, συν άλλα τέσσερα εκατομμύρια υπό τη μορφή μπόνους. Πρόκειται για στόχους που δεν είναι δύσκολο να εκπληρωθούν, όπως συμμετοχές και επίτευξη γκολ.

Παρόλα αυτά, από το Τριφύλλι επικοινωνείται ότι ο Ιωαννίδης δεν πωλείται και η προσέγγιση της Λέστερ έχει διαφορετική κατάληξη από τις προηγούμενες απόπειρες. Εμμένοντας στη στάση που τηρεί όλο το καλοκαίρι, κατ' εφαρμογή της απόφασης του Γιάννη Αλαφούζου.

Πάντως, όσο αυξάνονται οι προσφορές, εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα: πόσο θα αντιστέκεται ο Παναθηναϊκός; Πότε θα καμφθούν οι αντιρρήσεις του Αλαφούζου; Φυσιολογικές απορίες, αφού πλέον τα χρήματα ξεφεύγουν από την ελληνική πραγματικότητα και ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα επαναληφθούν με τέτοια δυναμική.

Η αλήθεια είναι πως ξεκάθαρη απάντηση δεν μπορεί να δοθεί. Ο Αλαφούζος δεν έχει αφήσει περιθώρια στους συνομιλητές του, να συμπεράνουν με πόσα χρήματα θα άλλαζε γνώμη. Γιατί η επιμονή του εφοπλιστή να κρατήσει τον Ιωαννίδη, δεν σχετίζεται τόσο με το οικονομικό σκέλος.

Με επιχειρηματικά κριτήρια, οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του Αλαφούζου θα είχε πουλήσει τον Ιωαννίδη και θα είχε επενδύσει τα λεφτά στην αναβάθμιση του ρόστερ. Ωστόσο, ο Αλαφούζος σκέφτεται άλλες παραμέτρους και απορρίπτει ασυζητιτί τις προτάσεις.

Τι ισχύει με τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού σε πρόκριση, αποκλεισμό και αποχωρήσεις
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:00 - 12.08.2024

Τι ισχύει με τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού σε πρόκριση, αποκλεισμό και αποχωρήσεις

Το Sportal εξηγεί πως θα επηρεαστεί ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού από την έκβαση των ευρωπαϊκών προκριματικών, καθώς και από πιθανές πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου νιώθει δυσαρεστημένο με την αδυναμία του Αλαφούζου να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στους τίτλους, αλλά και να προστατεύσει την ομάδα από το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οπότε, έχει σημασία για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να κρατήσει στην Αθήνα τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή των οπαδών.

Στον αντίποδα, πάντα υπάρχει το... σημείο μηδέν. Μία πρόταση που θα είναι τόσο μεγάλη, ώστε να αναγκάσει τον Αλαφούζο να τη δεχτεί. Ίσως ένα ποσό που πλησιάζει τα 35 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι εφάπαξ, να μεταβάλλει τη γνώμη του εφοπλιστή. Για την ώρα, αυτά είναι θεωρητικά.