Με σκόρερ τον Λιβάι Γκαρσία, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ
i

Πάολο Φερνάντες, Λιβάι Γκαρσία/©intime

Με σκόρερ τον Λιβάι Γκαρσία, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ

Κώστας Τσίλης 17:31 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 20.08.2024

Η Ένωση κέρδισε με 1-0 τον ΟΦΗ στο Σεραφείδειο σε προπονητικού χαρακτήρα φιλικό παιχνίδι, μια εβδομάδα πριν μπει ξανά στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι ο πρώτος της σκόρερ στο πρωτάθλημα έκλεισε η ΑΕΚ τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Και με σκόρερ τον φορ από τον Τρινινάντ, έκλεισε η Ένωση αυτή την μίνι προετοιμασία πριν από την επιστροφή στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Με γκολ του Γκαρσία, η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον ΟΦΗ σε φιλικό στο Σεραφείδειο. 

Το ματς έμοιαζε περισσότερο για τις δυο ομάδες με προπονητικό οικογενειακό διπλό και λιγότερο με παιχνίδι. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως αμφότερες χρησιμοποίησαν προπονητικές φανέλες και όχι τις κανονικές εμφανίσεις. Παρόλα αυτά και ο Ματίας Αλμέιδα και ο Βάλντας Νταμπράουσκας είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάποιες αγωνιστικές δοκιμές, οι οποίες θα τους δώσουν χρήσιμα συμπεράσματα. 

Ειδικά ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ ήθελε να δει στο γήπεδο κάποια πράγματα, καθότι σε λιγότερο από μια εβδομάδα υπάρχει ξανά επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για το κύπελλο απέναντι στην Κηφισιά. 

Ο Αλμέιδα δεν έκανε καμία αλλαγή στο κλασικό σχηματισμό του, με τον Γκαρσία στην κορυφή, τον Αραούχο σε ρόλο ελεύθερο και τον Μάνταλο με τον Φερνάντες στα δυο άκρα. Ενώ είχε ενδιαφέρον και το γεγονός πως ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Σιντιμπέ και όχι τον Χατζισαφί. 

Το μοναδικό γκολ του φιλικού το πέτυχε ο Γκαρσία στο 24ο λεπτό, όταν κατέβασε μέσα στην περιοχή βαθιά μπαλιά του Μάνταλου και πλάσαρε εύστοχα. Ενώ η ΑΕΚ έχασε ακόμα τρεις καλές ευκαιρίες με τον Σιντιμπέ, τον Αραούχο και τον Φαν Βέερτ, να μην βρίσκουν στόχο μέσα από την περιοχή του ΟΦΗ. 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46' Στάνκοβιτς) Ρότα (56' Ραντόνια) Μήτογλου, Μουκουντί (72' Παρράς) Σιντιμπέ (56' Χατζισαφί) Γιόνσον (72' Μουστακόπουλος) Φράνσον (56' Πινέδα) Μάνταλος (72' Ε. Χριστόπουλος) Γκαρσία (56' Φαν Βέερτ) Φερνάντες (72' Σκόνδρας) Αραούχο (72' Κοσίδης). 

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας) : Στίβενς, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Διαμάντης, Γιοχού (46' Πασαλίδης) Βούρος (61' Μπουζούκης) Ντιουσέ (74' Φαλλατάχ) Μεγιάδο (61' Στάικος) Μαρινάκης, Τοράλ (46' Αποστολάκης) Ντίκο.