Με Ζρίνσκι Μόσταρ ή Μπράβο ο Παναθηναϊκός στο Conference League

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Με Ζρίνσκι Μόσταρ ή Μπράβο ο Παναθηναϊκός στο Conference League

Κώστας Τόπας 15:25 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:28 - 22.07.2024

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι ή Μπράβο στον 3ο προκριματικό του Conference League, σε περίπτωση που αποκλειστεί από την Μπότεφ.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ξεκινάνε για τις ελληνικές ομάδες. Στο αρχηγείο της UEFA στη Νιόν διεξήχθη η κλήρωση για τον τον τρίτο προκριματικό του ΠΑΟΚ στο Champions League, αν αποκλείσει την Μπόρατς. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μάλμε - Κλάκσβικ.

Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός έμαθε με ποιον θα παίξει αν αποκλείσει την Μπότεφ, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού Άγιαξ- Βοϊβοντίνα στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί, τότε θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό του Conference League τον νικητή του Ζρίνσκι Μόσταρ ή Μπράβo.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου κι ο επαναληπτικός στις 15 του ίδιου μήνα.

Η Ζρίνσκι Μόσταρ ιδρύθηκε το 1904 και είναι η παλαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα Κροατίας ποδοσφαίρου ανδρών κατά τη διάρκεια του πολέμου, απογορεύτηκαν από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Γιουγκοσλαβίας, με τη Ζρίνσκι να είναι μία από αυτές. Η ποινή κράτησε από το 1945 έως το 1992.

Η Μπράβο είναι σλοβενικός ποδοσφαιρικός σύλλογος από τη Λιουμπλιάνα , ο οποίος παίζει στη σλοβενική PrvaLiga , το κορυφαίο επίπεδο του συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στη χώρα. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2006 κι έχει κατακτήσει μία φορά το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στη Σλοβενία το 2018-19.