Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολο το νέο format του Europa League, θα ήταν σπουδαίο να πάμε σε δεύτερο σερί τελικό» (vid)

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολο το νέο format του Europa League, θα ήταν σπουδαίο να πάμε σε δεύτερο σερί τελικό» (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:58 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 30.08.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στην για την κλήρωση του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League, αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης. Παράλληλα, ο Βάσκος τεχνικός τόνισε πως θα ήταν μεγάλη επιτυχία να φθάσουν οι «ερυθρόλευκοι» δεύτερη σερί σεζόν σε τελικό.

Τις πρώτες του σκέψεις για την κλήρωση του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League μοιράστηκε μιλώντας στην Cosmote Tv ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Μαρινάκης για Ποντένσε: «Το έχει κάνει πολύ δύσκολο, έχουμε κάνει εξωπραγματικές προσφορές» (vid)
EUROPA LEAGUE

15:20 - 30.08.2024

Μαρινάκης για Ποντένσε: «Το έχει κάνει πολύ δύσκολο, έχουμε κάνει εξωπραγματικές προσφορές» (vid)

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στην κάμερα της Cosmote Tv για την κλήρωση των Πειραιωτών στη League Phase του Europa League και τόνισε ότι θα ήθελε οι «ερυθρόλευκοι» να φθάσουν ως τον τελικό μιας και θα διεξαχθεί στο Μπιλμπάο. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα του Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο Βάσκος τεχνικός εξήγησε ότι είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσει τους βαθμούς που απαιτούνται για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ τόνισε ότι θα ήταν σπουδαίο επίτευγμα για τους «ερυθρόλευκους» να βρεθούν σε δεύτερο σερί τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Για την κλήρωση του Ολυμπιακού: «Είναι οκτώ ομάδες, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις πόσους βαθμούς θα πρέπει να συγκεντρώσεις για να προκριθείς, έτσι όπως είναι η δομή της διοργάνωσης. Η Πόρτο φυσικά είναι ίσως ο πιο ιστορικός αντίπαλος και η Στεάουα που έχει ένα Champions League και είναι, επίσης, πολύ ιστορική ομάδα».

Για το ότι ο Κάρμο και κάποιοι Πορτογάλοι παίκτες του Ολυμπιακού θα παίξουν απέναντι στην Πόρτο: «Πιστεύω ότι οι παίκτες θα είναι χαρούμενοι που θα παίξουν εκεί που είχε αγωνιστεί παλιότερα, στα μέρη τους. Θα είναι κάτι ευχάριστο, γιατί ανάμεσα στην Πόρτο και στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλές μεταγραφές από τη μία ομάδα στην άλλη και υπάρχει κόσμος που γνωρίζεται καλά».

Για τη γνώμη που έχει για το νέο σύστημα διεξαγωγής: «Είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν είναι εύκολο να φανταστείς τι θα απαιτείται για να περάσεις στην επόμενη φάση. Αντιμετωπίζεις οκτώ αντιπάλους, είναι κάτι καινούργιο και θα το δούμε πώς θα εξελιχθεί. Θα δούμε. Με την πρώτη όψη, βλέπω ότι είναι καλό. Είναι ενδιαφέρον, είναι μια νέα ιδέα και ελπίζω να είναι και κάτι όμορφο».

Για τον τελικό στο San Mames: «Είναι πολύ όμορφο, πολύ ιδιαίτερο να πηγαίνω εκεί. Το να παίξεις έναν τελικό στο San Mames θα ήταν κάτι σπουδαίο. Έχω παίξει σαν ποδοσφαιριστής εκεί και για εμένα θα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Θα ήταν πολύ όμορφο και πραγματικά σπουδαίο να πάμε σε δεύτερο σερί τελικό, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι».

Για τον στόχο του Ολυμπιακού: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, μπορείς να κερδίσεις κάθε αντίπαλο αν τα δίνεις όλα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Βέβαια μπορείς να χάσεις και από κάθε αντίπαλο, οπότε θέλουμε να δώσουμε και τη ζωή μας στο γήπεδο και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!