O Μεντιλίμπαρ επιστρέφει στη διοργάνωση που του άφησε τις καλύτερες μνήμες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με το τρόπαιο του Europa League

i

© Imago

O Μεντιλίμπαρ επιστρέφει στη διοργάνωση που του άφησε τις καλύτερες μνήμες

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:15 - 26.09.2024

Έπειτα από σχεδόν 500 ημέρες, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιστρέφει στο Europa League. Μία διοργάνωση η οποία του χάρισε μία από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του.

Το βράδυ της Πέμπτης (26/9), ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Λυών και στόχο έχει να επιστρέψει στις νίκες, μετά τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε Παναιτωλικό και Άρη. Μέσα από αυτό το παιχνίδι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιστρέφει σε μία διοργάνωση, στην οποία έζησε μία μαγική βραδιά στο τέλος της σεζόν 2022-23.

Ήταν 31 Μαΐου του 2023 όταν υπό τις οδηγίες του Ισπανού, η «προβληματική» Σεβίλλη έφτασε στην κατάκτηση του UEFA Europa League. O ίδιος είχε αναλάβει τις τύχες της ομάδας στις 21 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς με στόχο να τη βγάλει από την άσχημη κατάσταση που επικρατούσε. Εν τέλει το κατάφερε, αφού οι Ανδαλουσιάνοι έφτασαν στην κατάκτηση του 7ου Europa League της ιστορίας τους.

Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για το που τερμάτισε εκείνη τη χρονιά η ομάδα, αφού οι «ροχιμπλάνκος» είχαν μία ακόμα ευρωπαϊκή διάκριση στο παλμαρέ τους. Για να φτάσουν σε αυτή χρειάστηκε να κερδίσουν τη Ρόμα στον τελικό και το έκαναν, επικρατώντας με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι και αφού το ματς είχε λήξει με 1-1 έπειτα από 120 λεπτά. Εκείνο το βράδυ ο Μεντιλίμπαρ αποθεώθηκε από τους φιλάθλους και παρά τη φυγή του μετά από λίγους μήνες, αρκετοί υποστήριζαν πως είχε ακόμα να προσφέρει πολλά στο κλαμπ.

Γυρνώντας στο τώρα, ο Ισπανός επιστρέφει στην εν λόγω διοργάνωση μετά από 484 μέρες, ήτοι έπειτα από έναν χρόνο, τρεις μήνες και 26 μέρες. Στόχος του είναι ο Ολυμπιακός να φτάσει όσο πιο μακριά στη διοργάνωση, η οποία και διεξάγεται με νέο φορμάτ. Βέβαια, ο κόσμος των Πειραιωτών έχει... χορτάσει πρόσφατα μία επιτυχία, αφού η 29η Μαΐου δεν απέχει και πολύ. Τότε που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την Ευρώπη να παραμιλά, νικώντας τη Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League.

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, θα ψάξει τον τρόπο να μπει με το δεξί στην επιστροφή του στο Europa League και η πρώτη του αποστολή είναι κόντρα στη Λυών. Θα ακολουθήσουν ακόμα επτά και ο Ολυμπιακός αδιαμφησβήτητα θέλει να φέρει εις πέρας όσο το δυνατόν περισσότερες.