Μεντιλίμπαρ: «Έπρεπε να ξεχάσουμε τι έγινε κόντρα στον ΠΑΟΚ και να συνεχίσουμε έτσι»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Μεντιλίμπαρ: «Έπρεπε να ξεχάσουμε τι έγινε κόντρα στον ΠΑΟΚ και να συνεχίσουμε έτσι»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:08 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 29.05.2024

Ικανοποιημένος με την επίδοση της ομάδας του ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός - AEK.

Τρίποντο - χρυσάφι πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ, της οποίας και επικράτησε με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο σύλλογος του Πειραιά πάτησε τριάδα και πλέον απομένει μία «μάχη» κόντρα στον Παναθηναϊκό για να την εξασφαλίσει.

Μετά το παιχνίδι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ενώ αναφορά έκανε και στο επερχόμενο ματς εναντίον του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ποια είναι η συνταγή ώστε να μην κουράζονται οι παίκτες του: «Το πρώτο που κοιτάμε είναι να κάνουμε καλή αποκατάσταση και μετά να τους προετοιμάσουμε. Σήμερα τα πήγαμε πολύ καλύτερα σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Μάθαμε το μάθημά μας και ήμασταν καλά προετοιμασμένοι».

Για τα κέρδη της νίκης με φόντο τα επόμενα δύο ματς: «Σήμερα ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε γιατί δεν θέλαμε δεύτερη ήττα. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας να έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Έπρεπε να ξεχάσουμε τι έγινε κόντρα στον ΠΑΟΚ και να συνεχίσουμε έτσι».

Για το αν ήταν «πρόβα» εν όψει Παναθηναϊκού: «Η πρόβα γίνεται σε όλα τα ματς και όχι σε ένα. Το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν επίσης πρόβα. Το ίδιο και αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πάντα προσπαθούμε να κερδίσουμε και να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για το τι θα είχε γίνει αν ερχόταν νωρίτερα και για τον Αποστολόπουλο: «Δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις κάτι τέτοιο. Την ομάδα την ανέλαβα σε αυτές τις συνθήκες. Αν την είχα πάρει δύο μήνες πριν μπορεί να ήταν χειρότερα τα πράγματα

Όταν ανέλαβα την ομάδα είχα 28 παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε χρόνος για όλους. Ο Αποστολόπουλος μπορεί να μην είχε παίξει αν δεν ήταν τραυματίες οι Ορτέγκα - Ρίτσαρντς. Εκείνος άρπαξε την ευκαιρία».