«Τρελάθηκε» ο Μεντιλίμπαρ: Ετσι πανηγύρισε το γκολ του Ελ Κααμπί (vid)

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

PrtScr

«Τρελάθηκε» ο Μεντιλίμπαρ: Ετσι πανηγύρισε το γκολ του Ελ Κααμπί (vid)

Κώστας Τόπας 10:36 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 30.05.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς μόλις είδε τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να σημειώνει το «χρυσό» γκολ για τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League.

Ο Ολυμπιακός το έκανε κι αυτό! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Φιορεντίνα στον τελικό και κατέκτησαν το Conference League. Το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία τους, αλλά και το πρώτο που κατακτάει ελληνική ομάδα.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν αυτός ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στα τελευταία λεπτά με μία εντυπωσιακή κεφαλιά κι έκρινε την αναμέτρηση, βάζοντας «φωτιά» στο γήπεδο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε το Conference. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και όλο το σταφ. Είμαι πολύ χαρούμενος, συγκινημένος και ευτυχισμένος και σημαίνει πολλά για εμάς», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα.

Με αυτό τον τρόπο, ο Μαροκινός έγραψε ιστορία καθώς ξεπέρασε τους Κριστιάνο Ρονάλντο (2016/17, Champions League), Καρίμ Μπενζεμά (2021/22, Champions League) και Ρανταμέλ Φαλκάο (2010/11, Europa League).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του όταν είδε τον Ελ Κααμπί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο Βάσκος τεχνικός έγινε μια αγκαλιά με το υπόλοιπο επιτελείο των «ερυθρολεύκων» και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και στη συνέχεια με όση ψυχραιμία μπορούσε επέστρεψε στον πάγκο του για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Επιπλέον, ο Μεντιλίμπαρ έσπασε ένα δικό του ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» έγινε ο δεύτερος που καταφέρνει να κατακτήσει το Europa League και το Conference League. Την περασμένη σεζόν είχε σηκώσει τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση με τη Σεβίλλη, νικώντας στον τελικό τη Ρόμα. δεν κρατιόταν να σηκώσει το τρόπαιο του Conference League στον αέρα.

Τι ακριβώς ισχύει με το νέο Europa League που θα παίξει ο Ολυμπιακός - Πότε ξεκινάει, πόσο ματς δίνει, με ποιους θα παίξει
CONFERENCE LEAGUE

10:20 - 30.05.2024

Τι ακριβώς ισχύει με το νέο Europa League που θα παίξει ο Ολυμπιακός - Πότε ξεκινάει, πόσο ματς δίνει, με ποιους θα παίξει

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League και μαζί με αυτό εξασφάλισε και το εισιτήριο για τη League Phase του Europa League της νέας σεζόν. Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του, πότε ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, μόνο και μόνο που βλέπω αυτό τον κόσμο ευτυχισμένο, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος είναι τεράστια ευτυχία που μπόρεσα να κάνω όλο αυτόν τον κόσμο να νιώθει σήμερα έτσι, και το αφιερώνω σε αυτούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε κάτι που ο σύλλογος δεν είχε ξαναζήσει ποτέ, θα το γιορτάσουμε, θα το πανηγυρίσουμε όσο πρέπει και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για ότι ακολουθεί», τόνισε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα ο Βάσκος τεχνικός.