Μεντιλίμπαρ: «Έχουμε μία δουλειά να κάνουμε...»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Έχουμε μία δουλειά να κάνουμε...»

Διονύσης Βερβελές 16:38 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 29.05.2024

Τα λόγια του Μεντιλίμπαρ στην τελευταία προπόνηση πριν τη Λεωφόρο…

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δουλεύει αρκετά και στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του. Άλλωστε είναι κάτι το οποίο έχει πει και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που τον έφερε ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι το πρώτο του μέλημα ήταν να κάνει τους παίκτες της ομάδας του να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Αυτό έρχεται τόσο με το ψυχολογικό κομμάτι, όσο μετέπειτα και με την κατάκτηση νικών. Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται πως από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ την τεχνική ηγεσία, κατάφεραν και τα δύο. Φτάνοντας πλέον στο σημείο να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό τελικό και να διεκδικούν το πρωτάθλημα μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές των play offs. Τώρα έχουν να παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο κρίνεται η 3 η και η 4 η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενόψει της νέας σεζόν.

Βέβαια και οι δύο ομάδες έχουν δεύτερη ευκαιρία, ο Ολυμπιακός με τον τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα και ο Παναθηναϊκός με τον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Άρη. Όμως πρόθεση και των δύο ομάδων είναι να τελειώνουν με την υπόθεση Ευρώπη για του χρόνου, από τη θέση που θα τερματίσουν στο πρωτάθλημα.

Αυτό είπε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του στην τελευταία προπόνηση πριν τη Λεωφόρο, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του στο Ρέντη, σε μία ακόμη κίνηση προσπαθώντας να περάσει στο μυαλό των «ερυθρόλευκων» τη σημασία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

«Έχουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά μας, να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα και να πάρουμε αυτό που θέλουμε στην έδρα του Παναθηναϊκού. Δε χρειάζεται να περιμένουμε τον τελικό με τη Φιορεντίνα για να ξέρουμε αν θα παίζουμε του χρόνου στην Ευρώπη, έχουμε μία δουλειά να κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε».

Στον Ολυμπιακό μέσα στη Λεωφόρο κάνει και ο βαθμός της ισοπαλίας, όμως πολλές φορές για τις ομάδες που πηγαίνουν για δύο αποτελέσματα αυτό αποτελεί και... παγίδα. Για αυτό και ο Μεντιλίμπαρ τόνισε στην ομιλία του ότι θα πρέπει η ομάδα του να παίξει για τη νίκη, να μη σκέφτεται κανείς ότι και με την ισοπαλία θα επιτευχθεί ο στόχος της Ευρώπης.