Μεντιλίμπαρ: «Να είμαστε το ίδιο καλοί όσο και πέρυσι»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Μεντιλίμπαρ: «Να είμαστε το ίδιο καλοί όσο και πέρυσι»

Sportal newsroom 15:01 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 25.10.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάλμε με 1-0 και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια της ομάδας του σε Ευρώπη κι Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στη Σουηδία όμως τελικά κατάφερε να φύγει χαμογελώντας, αφού επικράτησε της Μάλμε με 1-0 εκτός έδρας. Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, τονίζοντας ωστόσο πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Μάλιστα, ο Βάσκος τεχνικός στάθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως επιθυμία του είναι η ομάδα να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα και τις θετικές εμφανίσεις.

«Ηταν ένα παιχνίδι ακριβώς όπως το είχαμε προγραμματίσει, όπως θέλαμε να πάει. Ετσι και βγήκε. Θέλαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή δυνατά. Θέλαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο. Το παιχνίδι της Μάλμε μας βοηθάει να κάνουμε αυτό που θέλουμε, να ανεβαίνουμε ψηλά, να κλέβουμε την μπάλα, να έχουμε την κατοχή, να πιέζουμε και να δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Βάλαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε να βάλουμε και δεύτερο, όμως γενικότερα ήταν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και βγήκε ακριβώς αυτό που θέλαμε.

Αυτό που μας άρεσε πάρα πολύ είναι ότι ήμασταν πάρα πολύ τολμηροί. Καταφέραμε να πιέσουμε ψηλά, γνωρίζοντας πως παίρνουμε μεγάλο ρίσκο. Ημασταν όμως τολμηροί και κάναμε αυτό που ξέρουμε καλά, καταφέρνοντας να βάλουμε ένα πολύ ωραίο γκολ. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και δεύτερο γκολ για να μην υποφέρουμε τόσο στο τελευταίο λεπτό. Χάσαμε την ευκαιρία με το πέναλτι και θα ήθελα να είχαμε τελειώσει το ματς νωρίτερα, γιατί στο τέλος ο αντίπαλος μας πίεσε πάρα πολύ.

Θέλουμε να είμαστε το ίδιο καλοί όσο και πέρυσι. Συνεχίζουμε να είμαστε στις θέσεις της πρόκρισης. Θέλουμε να είμαστε στην επόμενη φάση του Europa League οπωσδήποτε. Αλλά θέλουμε και στο πρωτάθλημα να τα πηγαίνουμε καλά. Νομίζω πως είμαστε μέσα και στους δύο στόχους μας κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε έως το τέλος».