Μεντιλίμπαρ: Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος αν…

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Μεντιλίμπαρ: Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος αν…

Διονύσης Βερβελές 09:05 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 19.06.2024

Ο Βάσκος προπονητής είπε κάτι στην Ισπανία που δεν περνά απαρατήρητο…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κάνει τις διακοπές του. Έχει… σβήσει ρυθμό ο Βάσκος τεχνικός που, όμως, πάντα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ενόψει της νέας σεζόν. Στη συνέντευξή του στην “AS”, ο Μεντιλίμπαρ είπε πως θέλει το 80-90% του ρόστερ, να είναι έτοιμο στις 15 Ιουλίου. Τότε που η ομάδα θα πετάξει για την Ολλανδία δηλαδή, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Δεδομένα, έχει πολλά ζητήματα να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός. «Τρέχει» για αρκετά, χρόνο έχει, αλλά δεν μπορεί να… υπογράψει την επιθυμία του Μεντιλίμπαρ. Αν κρίνει πάντως κανείς από το γεγονός πως έχει αποκτηθεί δεξί μπακ από τον Γενάρη, ο Κοστίνια, έρχεται ένας αμυντικός χαφ τώρα, ο Στάμενιτς, τότε ο… οδηγός για να είναι όπως πρέπει η ομάδα στην προετοιμασία, υπάρχει.

Ναι, πολλά θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της Πόρτο, της Μπράγκα, της Γουλβς, Ομάδων που διαχειρίζονται τα δικαιώματα των Κάρμο, Όρτα και Ποντένσε αντίστοιχα. Ο Μεντιλίμπαρ, δεν θέλει να… ανακατέψει πολύ το ρόστερ. Εκτιμά την ομάδα που τον έφερε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Conference League και τώρα, εστιάζει στους επόμενους στόχους. Ξέρει πως κίνητρο στα εκατό χρόνια της ομάδας, θα είναι να επιστρέψει στα πρωταθλήματα.

Ο Μεντιλίμπαρ πάντως, αν δει το 80% του ρόστερ να είναι στην προετοιμασία της Ολλανδίας, θα είναι ο πιο… ευτυχισμένος άνθρωπος. Κι αυτό, γιατί όπως έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, θέλει να δουλέψει την ομάδα που θα μπει στη «μάχη» της σεζόν 2024-25 με ένα… μαξιλάρι. Αυτό, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα μπει στην Ευρώπη τέλη Σεπτέμβρη (!) και στο πρωτάθλημα, 17 με 18 Αυγούστου. Ως τότε, θα έχει την προετοιμασία, φιλικά, ιδέες, σκέψεις, δοκιμές. Και στην τελική, θα είναι ανοιχτό το μεταγραφικό τοπίο, για ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.