Μεντιλίμπαρ: «Ήρθε η ώρα να κερδίσω πράγματα που δεν είχα κερδίσει μέχρι τώρα στην καριέρα μου»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Ήρθε η ώρα να κερδίσω πράγματα που δεν είχα κερδίσει μέχρι τώρα στην καριέρα μου»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:42 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 02.07.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους και τον Ολυμπιακό.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «αναγέννησε» τον Ολυμπιακό, τον οδήγησε στην κατάκτηση του Conference League και δείχνει απόλυτα ευτυχισμένος με τα όσα βιώνει στη χώρα μας,

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero», ο «αρχιτέκτονας» των Πειραιωτών μίλησε για τους προσωπικούς στόχους τους οποίους θέλει να πετύχει μέσω του ελληνικού συλλόγου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ήρθε η ώρα να πετύχει και να κερδίσει πράγματα τα οποία δεν έχει πετύχει μέχρι και σήμερα».

«Αποδέχθηκα την πρόταση του Ολυμπιακού μέσα σε δύο ώρες. Αποφασίσαμε με την ομάδα μου να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, με την εμπειρία να είναι εξαιρετική. Φαίνεται ότι όταν φτάσεις τα 60 πρέπει να αποσυρθείς, αλλά ήρθε η ώρα να συνεχίσω και να κερδίσω πράγματα που δεν είχα κερδίσει μέχρι τώρα», ανέφερε αρχικά.

Για την κατάκτηση του Conference League: «Φτάσαμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Καρεμπέ στο Sportal: «Η φιλοδοξία του Μαρινάκη πάντα μας ωθούσε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο»

Η δράση στο Euro 2024 συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Το βράδυ της Δευτέρας (1/7) στο Ντίσελντορφ, Γαλλία και Βέλγιο διεκδίκησαν ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, το οποία κατέληξε στα χέρια των «τρικολόρ» χάρη στο αυτογκόλ του Βερτόνγκεν λίγο πριν το φινάλε.

Το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Κριστιάν Καρεμπέ έξω από τη «Merkur Spiel-Arena», λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης. Με τον Γάλλο αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού να εκφράζει την ικανοποίηση του για την πρόκριση της Γαλλίας, την οποία και χαρακτήρισε δίκαιη.

«Ναι, ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Παλέψαμε πολύ και πιστεύω ότι αξίζαμε να νικήσουμε! Σημασία έχει ότι στο τέλος πήραμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και προχωράμε στο επόμενο!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κριστιάν Καρεμπέ, που παρά το γεγονός πως ήταν καλεσμένος της UEFA και ο χρόνος πίεζε, ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμος να απαντήσει σε μια ακόμη ερώτηση του Sportal.

Η οποία φυσικά αφορούσε την πρωτοφανή -για τα ελληνικά δεδομένα- επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο για τη χώρα μας.

«Ναι μιλάμε για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα! Ήταν πάντα αυτή η φιλοδοξία του Βαγγέλη Μαρινάκη που μας ωθούσε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά, είχαμε πάντα αυτόν τον στόχο και είδατε ότι τελικά καταφέραμε να το πετύχουμε. Έχουν γίνει πολλές θυσίες όλα αυτά τα χρόνια από τους ανθρώπους που εργάζονται για τον σύλλογο και στο τέλος της ημέρας ήταν μια πολύ μεγάλη, ιστορική στιγμή, που ο Ολυμπιακός την άξιζε απόλυτα», τόνισε ο Κριστιάν Καρεμπέ.