Μεντιλίμπαρ: Δεν του βγήκε και τώρα τον «καίει» η Μάλμε

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Μεντιλίμπαρ: Δεν του βγήκε και τώρα τον «καίει» η Μάλμε

Διονύσης Βερβελές 10:57 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 22.10.2024

Ο Βάσκος τεχνικός είχε… ζόρια με τον Λεβαδειακό, αλλά βλέπει μπροστά!

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά από την ισοπαλία με το Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη. Είναι το δεύτερο εντός έδρας θεωρητικά εύκολο ματς που οι «ερυθρόλευκοι» δεν παίρνουν τη νίκη, μετά από το ισόπαλο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (0-0).

Και η αλήθεια είναι πως δεν του βγήκε ούτε του Μεντιλίμπαρ το ματς, το παραδέχθηκε άλλωστε και στις δηλώσεις του. Ο συνάδελφός του στην αντίπερα όχθη, Νίκος Παπαδόπουλος, έκανε στο μισάωρο του αγώνα δύο γρήγορες αλλαγές βλέποντας την ομάδα του να παραπαίει. Αλλαγές οι οποίες άλλαξαν την εικόνα του Λεβαδειακού και ιδιαίτερα ο Ζίνι προκάλεσε προβλήματα στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Ο Μεντιλίμπαρ, όμως, δεν είχε απάντηση, παρά το γεγονός ότι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έγινε το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ο Λεβαδειακός μπήκε διαβασμένος, ο Ολυμπιακός χαλαρός και έτσι ήρθε το 2-2. Και από τον πάγκο ο Μεντιλίμπαρ δε βοήθησε την ομάδα του Πειραιά με τις επιλογές του. Άλλαξε όλο του το κέντρο και τα πλάγια της επίθεσης, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μη βρεθεί καμία «χημεία» στην ομάδα.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως μετά το 2-2 του Λεβαδειακού, ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως είχε την κατοχή της μπάλας το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει μόνο δύο ευκαιρίες στο 74' με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί να πηγαίνει άουτ και το σουτ του Γιάρεμτσουκ στο 90+2' να το βγάζει ο Γκροφ. Από εκεί και πέρα δεν απείλησαν άλλη φορά οι «ερυθρόλευκοι» και σε αυτό έχει σίγουρα μερίδιο ευθύνης και ο Μεντιλίμπαρ με τις επιλογές του στις αλλαγές και να ανακατέψει τόσο πολύ την τράπουλα της ενδεκάδας.

Δεν ήταν σε καλή ημέρα ούτε ο Βάσκος τεχνικός και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα. Ένα από τα στοιχεία και της δικής του κακής διαχείρισης, ήταν που έβαλε στο γήπεδο τον Ανδρούτσο, έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι τώρα δεν είχε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής και τον... έριξε σε ένα ματς που μύριζε «μπαρούτι». Και βρέθηκε και «χρεωμένος» ο παίκτης, χωρίς βέβαια να ευθύνεται σε κάτι. Το πάλεψε, αλλά αλλού ήταν τα ζητήματα…

Σίγουρα αυτό το ματς, καλό μπορεί να κάνει και στον προπονητή. Συνειδητοποίησε αρκετά που ενδεχομένως να τον κάνουν να δει και… άλλα πράγματα στην πορεία. Τώρα, όμως, προέχει το ματς με την Μάλμε στη Σουηδία. Αυτό τον «καίει».