Tι δουλειά είχε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο εξωτικό νησί Λανθαρότε

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Imago

Tι δουλειά είχε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο εξωτικό νησί Λανθαρότε

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:40 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:42 - 28.06.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές του βρίσκονται σε άδεια και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον τεχνικό να βρεθεί στο νησί Λανθαρότε. Τι έκανε όμως εκεί;

Μία έγνοια λιγότερη έχει ο Ολυμπιακός και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εν όψει της νέας σεζόν και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Πειραιώτες στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Με νίκη κόντρα στη Φιορεντίνα, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Europa Conference League και εξασφάλισαν μεγάλη χρονική ανάσα.

Συγκεκριμένα, μετά από αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, ο πειραϊκός σύλλογος θα αγωνιστεί ξανά στις 25-26 Σεπτεμβρίου και τους ομίλους του Europa League. Αντιθέτως, αν έχανε από το ιταλικό κλαμπ, τότε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του εν όψει των προκριματικών του Conference League. Κάπως έτσι, λοιπόν, με τα τρέχοντα δεδομένα, υπάρχει η ηρεμία και αυτή μεταφράζεται σε παραπάνω ημέρες άδειας.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου πρόκειται να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τις προπονήσεις του στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, για την καλοκαιρινή προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό, στις 15 Ιουλίου πρόκειται η αποστολή της ομάδας να αναχωρήσει για την Ολλανδία, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Έως τότε υπάρχουν στο μυαλό οι διακοπές και για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έγιναν ούτε στο Ζαλντιμπάρ (απ΄ όπου και κατάγεται), ούτε σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη της Ισπανίας. Αντίθετα, ο ίδιος επισκέφθηκε ένα νησί το οποίο λίγοι άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν την ύπαρξή του. Το όνομά του; Λανθαρότε! Πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό και το ανατολικότερο. Απέχει 125 χλμ. από τις αφρικανικές ακτές και 1.000 χλμ. από την Ιβηρική χερσόνησο.

Τι δουλειά είχε, λοιπόν, ο Βάσκος τεχνικός εκεί; Η απάντηση έχει να κάνει με ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με το τουρνουά «Lanzarote International Cup». O προπονητής του Ολυμπιακού βρέθηκε εκεί ως ο ένας από τους ambassadors της εν λόγω διοργάνωσης, η οποία διεξάγεται στο εξωτικό νησί.

Άλλωστε, ο Μεντιλίμπαρ - όπως έχει δηλώσει - έχει την περιοχή του Λανθαρότε στην καρδιά του, αφού εκεί προπόνησε την ομώνυμη ομάδα στα ξεκινήματα της καριέρας του. Εκεί έμεινε για 10 αγώνες μέχρι τελικά να αποχωρήσει για λογαριασμό της Ειμπάρ, κάνοντας το άλμα ανόδου στη Segunda Division.