Το απίθανο στατιστικό του Μεντιλίμπαρ παρέα με τους Γκασπερίνι και Αντσελότι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον τελικό του Europa Conference League

Το απίθανο στατιστικό του Μεντιλίμπαρ παρέα με τους Γκασπερίνι και Αντσελότι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:04 - 05.06.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέα με τον Κάρλο Αντσελότι και τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν πρωταγωνιστής σε ένα απίθανο στατιστικό, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό.

Μία εβδομάδα - που μοιάζει αιώνας - συμπληρώθηκε από το ιστορικό βράδυ της 29ης Μαΐου, εκεί όπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο Ολυμπιακός πανηγύρισαν την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League.

Κάπως έτσι, ο Ισπανός τεχνικός με άλλους δύο εξίσου μεγάλους προπονητές δημιούργησε έναν «κανόνα», για τους φετινούς ευρωπαϊκούς τελικούς. Αυτός ο κανόνας έλεγε πως το τρόπαιο πηγαίνει πάντα στον πιο έμπειρο και τον επιβεβαίωσαν επίσης οι Κάρλο Αντσελότι και Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι. Συγκεκριμένα, κάθε ένας από τους τρίτους αντιμετώπισε μικρότερο ηλικιακά τεχνικό και το αποτέλεσμα ήταν παντού ίδιο. Νίκη!

Κοστίνια: Η πρώτη μεταγραφή του Κυπελλούχου Ευρώπης, Ολυμπιακού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:19 - 05.06.2024

Κοστίνια: Η πρώτη μεταγραφή του Κυπελλούχου Ευρώπης, Ολυμπιακού

Πριν καν να έρθει η έναρξη του μεταγραφικού παζαριού, ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη την πρώτη του μεταγραφή. Όχι τώρα, αλλά λίγους μήνες πριν ο σύλλογος έκλεισε έναν αρκετά ποιοτικό παίκτη. Το όνομά του; Κοστίνια!

Αναλυτικότερα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε ηλικία 63 ετών αντιμετώπισε τον Βιτσέντζο Ιταλιάνο, ηλικίας 46 ετών και τον νίκησε στον τελικό του UEFA Europa Conference League. Στον τελικό της διοργάνωσης, το γκολ του Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό (το οποίο μέτρησε στο 119 μετά από έλεγχο VAR), έφερε τη νίκη επί της Φιορεντίνα με 1-0 και το τρόπαιο στον Πειραιά.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι τέθηκε αντιμέτωπος με τον Τσάμπι Αλόνσο, για τον τελικό του Europa League. Ο μεν πρώτος ήταν ηλικίας 66 ετών και ο δε δεύτερος ηλικίας 42. Όλοι πίστευαν πως μετά την ξέφρενη πορεία της Λεβερκούζεν, ο Ισπανός θα είναι ο νικητής της διοργάνωσης. Ωστόσο, ο Γκασπερίνι τον νίκησε κατά κράτος στο τακτικό κομμάτι και η Αταλάντα πήρε την κούπα στην Ιταλία, μετά το ασύλληπτο χατ-τρικ του Λούκμαν.

Και φυσικά, τελευταίος χρονικά στη λίστα ο άνθρωπος που ξέρει καλά τι εστί UEFA Champions League, αφού έχει κατακτήσει πέντε από αυτά. Ο λόγος για τον 64χρονο Κάρλο Αντσελότι, όπου στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης νίκησε τον κατά 33 χρόνια (41) νεότερό του, Έντιν Τέρζιτς. Υπό τις οδηγίες του τελευταίου, η Ντόρτμουντ έφτασε ουκ ολίγες φορές κοντά στο γκολ, όμως στο τέλος της ημέρας πανηγύρισε ο Ιταλός προπονητής και μαζί του και η Ρεάλ Μαδρίτης, που σήκωσε το 15ο!