Μεντιλίμπαρ: «Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή» (vid)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή» (vid)

Κώστας Τόπας 08:07 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:28 - 29.05.2024

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος βρίσκεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μίλησε για το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού, για την Φιορεντίνα και για τον μεγάλο τελικό του Conference League.

Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα για τον μεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας του μέχρι τον επόμενο. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League το βράδυ της Τετάρτης (29/5, 22:00) στην «Opap Arena» και θέλουν να κατακτήσουν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο.

Για τη μεγάλη αυτή αναμέτρηση κλήθηκε να μιλήσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος βρίσκεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θέλει σίγουρα να επαναλάβει το περυσινό του κατόρθωμα με την Σεβίλλη και με τον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Άλβες στην A Bola: «Τους 2,5 μήνες μου στην Ελλάδα, δεν θα τους ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου» (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:05 - 28.05.2024

Ο Πέδρο Άλβες στην A Bola: «Τους 2,5 μήνες μου στην Ελλάδα, δεν θα τους ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου» (vids)

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Πέδρο Άλβες, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην πορτογαλική «A BOLA» και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έζησε κατά την περίοδό τους στους «ερυθρόλευκους». Παράλληλα, έκανε αναφορά και στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ για τον Ιωαννίδη.

Ο Βάσκος τεχνικός των Πειραιωτών, μιλώντας στα κανάλια της Cosmote TV, αναφέρθηκε στο δυνατό σημείο του Ολυμπιακού αλλά και σε άλλα θέματα πριν τον μεγάλο τελικό με τη Φιορεντίνα.

«Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή που υπάρχει σε αυτόν τον σύλλογο. Αυτή η νοοτροπία ξεκινάει από πολυ ψηλά και φτάνει μέχρι πολύ χαμηλά. Υπάρχει παντού στην ομάδα. Είναι κάτι που έλειπα ότα ήρθα εδώ και δεν θέλω να πω πως εγώ την έφερα εγώ πως όλοι μαζί καταφέραμε να βρούμε ξανά αυτή τη νοοτροπία και την πίστη για τη νίκη», ανέφερε αρχικά ο Μεντιλίμπαρ για το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού κι έπειτα στάθηκε στον χαρακτήρα του.

«Είμαι αυτό που βλέπετε. Δεν κρύβω κάτι. Λέω τα πράγματα όπως μου έρχονται στο μυαλό, είτε κάνω λάθος, είτε όχι. Ελπίζω πως οι άλλοι με βλέπουν όπως βλέπω και εγώ τον εαυτό μου. Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να συνεργάζεται καλά με όλους. Είτε έχω απέναντί μου κάποιον ανώτερό μου, είτε κάποιον κατώτερό μου, ιρεαρχικά, φέρομαι σε όλους με τον ίδιο ωραίο τρόπο και θέλω όλοι γύρω μου να νιώθουν καλά, να νιώθουν άνετα και να το απολαμβάνουν. Είμαι ένας αρκετά ανοιχτός και προσιτός άνθρωπος».

Οσον αφορά τον τρόπο δουλειάς του στον Ολυμπιακό, ο Μεντιλίμπαρ τόνισε: «Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να διατηρώ μία κανονικότητα και μία ηρεμία σε όλους όσοι βρίσκονται μέσα στο προπονητικό κέντρο. Όταν ήρθα ήξερα πως δεν έπρεπε να κάνω ριζικές αλλαγές γιατί τότε θα "έχανα" πολλούς ποδοσφαιριστές πριν καλά καλά γνωριστούμε.

Θα έλεγαν όλοι "ποιος είναι τώρα αυτός", "τι ήρθε να μας βάλει να κάνουμε;". Αυτό δεν ήθελα καθόλου να συμβεί. Ήθελα σιγά σιγά να "κερδίσω" κάποιους παίκτες και όσο περνάει ο χρόνος να "κερδίζω" όλο και περισσότερους. Είναι πολύ δύσκολο να σε δεχτούν 28 ποδοσφαιριστές την ίδια στιγμή.

Στην αρχή υπήρχαν άλλοι που μου χαμογελούσαν και με χαιρετούσαν και κάποιοι που ήταν πιο επιφυλακτικοί. Σιγά σιγά και όσο περνούσαν οι μέρες έβλεπα χαρούμενους όλους και περισσότερους ανθρώπους. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να υπάρχει μία καλή σχέση ανάμεσα σε όλα τα τμήματα στο προπονητικό κέντρο. Δεν θέλω ποτέ να είναι τσακωμένοι οι φροντιστές με τους παίκτες ή οι αναλυτές με το τεχνικό τιμ. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα σε όλους σε μία ομάδα».

Οσο για το το αν είχε μιλήσει με τον Ολυμπιακό πριν αναλάβει ο Καρβαλιάλ: «Εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Είχε γίνει μία συζήτηση όταν έφυγε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και πριν έρθει ο Καρβαλιάλ στην ομάδα. Υπήρχε ο τεχνικός διευθυντής ο Πορτογάλος και κάτι είχε αναφέρει αλλά εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει, όχι».

Μεντιλίμπαρ: «Aν πάρουμε το Conference League θα μείνουμε στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου»
CONFERENCE LEAGUE

15:33 - 27.05.2024

Μεντιλίμπαρ: «Aν πάρουμε το Conference League θα μείνουμε στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην UEFA ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στον τελικό του Conference League, στους Νέους του Ολυμπιακού αλλά στον Ματίας Αλμέιδα και την ατάκα που του είπε μετά την πρόκριση στον τελικό.

Τέλος, ο Μεντιλίμπαρ μίλησε για την εμπειρία του από πάγκους ισπανικών ομάδων: «Καμία φορά, το τι πετυχαίνεις, είναι και θέμα τύχης, συγκυριών. Ξεκίνησα από το τοπικό, από την 5η κατηγορία με την δεύτερη ομάδα της Αθλέτικ και καταφέραμε αμέσως να πάρουμε την άνοδο. Πετύχαμε σπουδαία πράγματα με την Βαγιαδολίδ, με την Έιμπαρ. Όπου και αν βρέθηκα, όπου και αν δούλεψα, πέρασα ωραίες στιγμές και μπορεί να μην υπήρχε αυτή η αναγνώριση, μπορεί να μην ήξεραν όλοι το όνομά μου όπως συμβαίνει τώρα μετά τους συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τελικούς, ωστόσο είμαι πολύ ικανοποιημένος από την καριέρα μου και με τη δουλειά μου σε όλες τις ομάδες που πήγα. Το γεγονός πως τώρα που έχω μεγαλώσει σε ηλικία έχω βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης είναι κάτι που δεν το περίμενα».