Ξανά στο δικαστήριο ο Μεντί για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης (vid)

Μπέντζαμιν Μεντί

i

PrtScr

Ξανά στο δικαστήριο ο Μεντί για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης (vid)

Κώστας Τόπας 12:28 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 14.08.2024

Ο Μπέντζαμιν Μέντι πρέπει να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με την αγγλική δικαιοσύνη την Δευτέρα (26/06). Ο πρώην Γάλλος διεθνής θα δικαστεί για δύο κατηγορίες - βιασμό και σεξουαλική επίθεση - για τις οποίες οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε απόφαση κατά την πρώτη δίκη.

Την Δευτέρα (26/06), ο Μπέντζαμιν Μεντί θα συναντήσει ένα γνώριμο πρόσωπο που έβλεπε για περισσότερους από πέντε μήνες στα τέλη του 2022, αυτό του κριτή Στίβεν Έβερετ και θα δικαστεί για δύο κατηγορίες - βιασμό και απόπειρα βιασμού - για τις οποίες οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε απόφαση κατά την πρώτη δίκη.

Ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, συνελήφθη για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2020 και αργότερα τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον σύλλογο τον Αύγουστο του 2021, αφού κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση πολλών διαφορετικών γυναικών. Ο Μεντί κατηγορήθηκε για επτά κατηγορίες βιασμού σε βάρος τεσσάρων γυναικών, μία κατηγορία για απόπειρα βιασμού κατά μιας πέμπτης γυναίκας και μια άλλη κατηγορία για σεξουαλική επίθεση κατά μιας έκτης γυναίκας.

 Κατά τη διάρκεια μιας πεντάμηνης δίκης στο δικαστήριο του Τσέστερ, ο Μεντί είπε στους ενόρκους ότι οι γυναίκες που τον κατηγόρησαν για βιασμό είχαν όλες συναινέσει στο σεξ. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο πρώην Γάλλος διεθνής απαλλάχθηκε ομόφωνα από έξι κατηγορίες βιασμού και μία για σεξουαλική επίθεση. Ομως η εισαγγελία ζήτησε επανάληψη δίκης για τις δύο κατηγορίες για τις οποίες οι ένορκοι απέτυχαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία. Ετσι, η δίκη προγραμματίστηκε για τις 26 Ιουνίου.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι ο Μέντι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο όταν λήξει το συμβόλαιό του στις 30 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν την έναρξη της εκ νέου δίκης του για βιασμό.