Μεντιλίμπαρ: «Επαναπαυθήκαμε πιστεύοντας πως όλα τα έχουμε διορθώσει μετά τον ΠΑΟΚ και τη Φερεντσβάρος»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Επαναπαυθήκαμε πιστεύοντας πως όλα τα έχουμε διορθώσει μετά τον ΠΑΟΚ και τη Φερεντσβάρος»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:22 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 13.08.2024

Στα μαθήματα που πήρε ο Ολυμπιακός στάθηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός καλείται να ανέβει έναν... Γολγοθά στη Σερβία, εκεί όπου το βράδυ της Πέμπτης (14/3, 22:00) θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σκοπός του να ανατρέψει το 4-1 του πρώτου αγώνα και να πάρει την πρόκριση στους «8» του Europa Conferenece League.

Μιλώντας για το παιχνίδι στη συνέντευξη Τύπου, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στάθηκε στα λάθη των δύο προηγούμενων αγώνων, κόντρα σε Μακάμπι και Παναθηναϊκό, ενώ αναφορά έκανε και στην Κ19.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Για το αν γίνονται «θαύματα»: «Πρόκειται για θαύμα όπως είπατε και εσείς. Πρέπει να αποζημιώσουμε τον εαυτό μας. Να δώσουμε μία ωραία εικόνα και να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο με μία καλή εμφάνιση. Να δώσουμε απαντήσεις στον εαυτό μας, να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

Για το πλάνο του: «Όπως είπε πριν και ο Έσε, δεν πρέπει να βιαστούμε. Μέσα σε 90 λεπτά θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας. Μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής μπορεί να συμβούν τα πάντα. Όπως είναι λογικό θα πάρουμε κάποια ρίσκα».

Για τις διαφορές με το πρώτο ματς και τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να πάρουμε από αυτά τα παιχνίδια. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό το πιο κρίσιμο ματς ήταν με τον ΠΑΟΚ και καταφέραμε να κερδίσουμε. Όπως έγινε και με τη Φερεντσβάρος. Στη συνέχεια επαναπαυθήκαμε πιστεύοντας πως όλα τα έχουμε διορθώσει. Αυτά ήταν τα μαθήματα που πήραμε».

Για τις δύο πρώτες του ήττες: «Νομίζω πως η ζημιά ήταν περισσότερο ψυχολογική. Αρχίσαμε να αμφιβάλλουμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει στην ψυχολογία μας, αυτό είπα στους παίκτες μου. Πως πρέπει να πιστέψουμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Να δουλέψουμε με τον τρόπο που δουλεύαμε πριν τους δύο αυτούς αγώνες».

Για το τι στοιχεία θέλει να δει στην αρχή του αγώνα: «Όπως είπατε πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση αλλά θέλω να δω την ομάδα να τα δίνει όλα. Αν το κάνουμε αυτό έχουμε και πιθανότητα να νικήσουμε αλλά και να προκριθούμε».

Για την Κ19: «Πραγματικά είναι παιδιά που τα έχω δει και έχω δει πολλά πράγματα. Θέλω να τους συγχαρώ για το κατόρθωμά τους και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο Final Four».

Έσε: «Ευκαιρία να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση, πρέπει να δείξουμε καλή εικόνα»
CONFERENCE LEAGUE

22:22 - 13.03.2024

Έσε: «Ευκαιρία να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση, πρέπει να δείξουμε καλή εικόνα»

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (14/3, 22:00), ο Σαντιάγκο Έσε τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι βλέπουν τον επαναληπτικό ως μια καλή ευκαιρία να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Για το αν το αυριανό ματς είναι ένα είδος επανεκκίνησης: «Φυσικά και το βλέπουμε έτσι. Θέλουμε κυρίως να κάνουμε μία καλή αρχή στα επόμενα παιχνίδια, ώστε να έχουμε ελπίδες ακόμα και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν νίκες, ήττες και πισωγυρίσματα. Αυτό βιώσαμε εμείς αλλά θέλουμε να επιστρέψουμε».