Μεντιλίμπαρ: «Η Σεβίλλη μου θυμίζει τον Ολυμπιακό»

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Η Σεβίλλη μου θυμίζει τον Ολυμπιακό»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:50 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 14.08.2024

Για το Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός μίλησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος στάθηκε στις ομοιότητες της ομάδας του με τη Σεβίλλη.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φερεντσβάρος μακριά από την έδρα του (22/22:00), θέλοντας να σφραγίσει την πρόκριση. Για το παιχνίδι μίλησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος στάθηκε στις ομοιότητες Σεβίλλης και των «ερυθρόλευκων» με αφορμή την άφιξη στη Βουδαπέστη, όπου και κατέκτησε το Europa League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Για το γεγονός πως στη Βουδαπέστη κατέκτησε το Europa League και το αν μπορεί να φύγει με καλή ανάμνηση: «Η αλήθεια είναι ότι η πόλη μου θυμίζει την μέρα εκείνη. Επίσης η Σεβίλλη μου θυμίζει τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ομοιότητες. Αύριο δεν παίζουμε τελικό αλλά θέλουμε πρόκριση. Όσο πιο συγκεντρωμένοι είναι παίκτες τόσο πιο κοντά θα φτάσουμε στον στόχο μας που είναι να περάσουμε στην άλλη φάση»

Για το τι θέλει καλύτερο σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα ματς: «Σε σχέση με το πρώτο ματς, στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι από εμάς. Επομένως θέλω να μπούμε καλύτερα στο πρώτο μέρος αύριο. Να πιέσουμε πιο ψηλά και να τον υποχρεώσουμε στο δικό μας παιχνίδι. Αυτό θα τους δυσκολέψει. Αν εκείνοι μας πιέσουν τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά για εμάς. Ως προπονητής μου αρέσει να αμύνομαι ψηλά. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα και θα το προσπαθήσουμε από το πρώτο λεπτό».

Για τα πλάνα του και αν θα υπάρξει διαφοροποίηση: «Θα δείτε αύριο. Όπως είπατε εσείς μένει μία ακόμα προπόνηση και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι για αύριο. Πιθανόν να δείτε μία αλλαγή».

Για τις επιλογές στον άξονα και αν είναι το «κλειδί» για την πρόκριση: «Όχι απλά προτιμώ την άμυνα ψηλά. Όποιος παίκτης θέλει να ακολουθήσει θα πρέπει να παίξει ψηλά. Μου αρέσει το πως οι παίκτες ακολουθούν τις ιδέες μου. Το ευχάριστο είναι πως με διάφορες επιλογές παικτών στα προηγούμενα ματς, αυτοί ανταποκρίθηκαν καλά».

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Φερεντσβάρος: «Νομίζω πως είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες προτιμούν να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο. Εμείς ερχόμαστε από μία κόλαση και τα πήγαμε μία χαρά. Δεν νομίζω πως θα επηρεαστούν οι παίκτες μας από την ατμόσφαιρα. Πρέπει να ξέρουμε ότι όπου και να πηγαίνουμε πλέον να συνηθίσουμε ότι εκεί που θα πηγαίνουμε θα υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει την ομάδα του».