Τι γνώμη έχει για τον Χοσέ Μεντιλίμπαρ το ChatGPT: «Αξιοσέβαστος προπονητής στην Ισπανία»

O Γκουαρδιόλα και ο Μεντιλίμπαρ

Τι γνώμη έχει για τον Χοσέ Μεντιλίμπαρ το ChatGPT: «Αξιοσέβαστος προπονητής στην Ισπανία»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:19 - 09.02.2024

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει την αλλαγή στον πάγκο του, δίνοντας τα κλειδιά στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Τι γνώμη έχει όμως η AI τεχνολογία για τον φερόμενο ως νέο προπονητή των «ερυθρόλευκων»;

Σε μία ακόμα αλλαγή όσον αφορά τον πάγκο του ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Ολυμπιακός, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Κάρλος Καρβαλιάλ να βελτιώσει την επίδοση της ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανήκει στο παρελθόν, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος αναμένεται να αποτελέσει υπηρεσιακός στο ματς με τον ΟΦΗ και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πρόκειται να γίνει ο νέος προπονητής της ομάδας. 

Το Σάββατο (10/2) όλα δείχνουν πως ο Ισπανός θα βρίσκεται στο «Ελ. Βενιζέλος», με προορισμό το Φάληρο. Εκεί αναμένεται να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της ομάδας κόντρα στους Κρητικούς, προκειμένου να αποκτήσει μία πρώτη εικόνα αναφορικά με το ρόστερ το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί. Η πρόσληψή του προέρχεται από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα «βαρύ» όνομα, προκειμένου να διορθώσει την τρέχουσα κατάσταση του συλλόγου. 

Σε πολλούς αρέσει ο Μεντιλίμπαρ, σε κάποιους άλλους πάλι όχι. Το σίγουρο είναι πως η άποψη της AI τεχνολογίας είναι θετική για τον έμπειρο κόουτς, αφού το ChatGPT τον χαρακτήρισε ως έναν «αξιοσέβαστο προπονητή στην Ισπανία». Στην ερώτηση «Ποια είναι η άποψή σου για τον Χοσέ Μεντιλίμπαρ», η δημοφιλής εφαρμογή έδωσε την εξής απάντηση: 

© ChatGPT

«Ως μοντέλο γλώσσας AI, δεν έχω προσωπικές απόψεις. Ωστόσο, μπορώ να σας δώσω πληροφορίες. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ένας αξιοσέβαστος Ισπανός προπονητής ποδοσφαίρου, γνωστός για την τακτική του δεινότητα και την ικανότητά του να αποκομίζει το καλύτερο από τις ομάδες του, συχνά με περιορισμένους πόρους.

 Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει διευθύνει αρκετούς συλλόγους στη La Liga, συμπεριλαμβανομένων των Αθλέτικ Μπιλμπάο, Οσασούνα και Έιμπαρ, όπου είχε σημαντικό αντίκτυπο. Ο Μεντιλίμπαρ είναι γνωστός για την έμφαση που δίνει στη σκληρή δουλειά, την οργάνωση και το πειθαρχημένο αμυντικό παιχνίδι. Γενικά, θεωρείται ικανός και έμπειρος προπονητής στην ποδοσφαιρική κοινότητα».