Μέσι: Αστέρες του ποδοσφαίρου υποκλίνονται στο μεγαλείο του (pics)
i

Photo by Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images

Μέσι: Αστέρες του ποδοσφαίρου υποκλίνονται στο μεγαλείο του (pics)

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:33 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 20.08.2024

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην καριέρα του. Ο Αργεντινός σταρ γνωρίζει την αποθέωση από μεγάλα ονόματα του αθλήματος.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένα 90λεπτό ή και λίγο παραπάνω από το να γράψει ξανά με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο μεγάλος σταρ και αρχηγός της Αργεντινής πραγματοποιεί μεγαλειώδεις εμφανίσεις στα γήπεδα του Κατάρ. Από το ζενίθ και την ήττα από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, η «αλμπισελέστε» βρίσκεται στο ναδίρ και τον τελικό της διοργάνωσης. 

Για να φθάσει όμως ως εδώ η Αργεντινή χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του ο Λιονέλ Μέσι. Δεν είναι μονάχα τα 5 γκολ που έχει πετύχει ως τώρα, αλλά η συνολική του παρουσία στα ματς. 4 φορές Man of the Match σε 6 αγώνες δεν το λες και λίγο ε; 

«Για να δω έναν φίλο, όπως ο Λίο, χαρούμενο, και να σταματήσει να υποφέρει τόσο πολύ που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, θα άλλαζα τη Χρυσή Μπάλα, που πήρα το 1994, για να τον δω παγκόσμιο πρωταθλητή. Πάντα όταν χάνει την ομάδα της Αργεντινής, ο Μέσι φταίει για όλα και ποτέ δεν μιλούν για εκείνους που είναι δίπλα του και αποτυγχάνουν και αυτοί», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο θρύλος της Βουλγαρίας, Χρίστο Στόιτσκοφ. 

Ο Λιονέλ Μέσι θα βρεθεί την Κυριακή για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό Μουντιάλ. Η πρώτη ήταν το 2014 όταν η Γερμανία και ο Μάριο Γκέτσε τον «σκότωσαν». Αυτή τη φορά λείπουν τα «πάντσερ». Η «αλμπισελέστε» θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα σε Γαλλία ή Μαρόκο, που είναι το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού. 

Με αφορμή τα πράγματα και θαύματα που κάνει ο Λιονέλ Μέσι στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο πολλοί αστέρες του ποδοσφαίρου του δίνουν τον τίτλο του GOAT και θέλουν να τον δουν να πανηγυρίζει την πρώτη του κατάκτηση τροπαίου στο Μουντιάλ. Ανάμεσα σε αυτούς ο Γκάρι Λίνεκερ, ο Λούκα Μόντριτς, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, o Γκάρι Νέβιλ, ο Τζον Τέρι, ο Ρόι Κιν, o Λουίς Σουάρες, ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Ριβάλντο. 

Γκάρι Λίνεκερ: Υπάρχει ακόμα συζήτηση για το ποιος είναι ο GOAT;

Γκάρι Νέβιλ: «Ο Γκβάρντιολ ζυγίζει 80 κιλά και έχει ύψος 185 εκ. και ο Μέσι τον πέρασε εντελώς με μία ντρίμπλα. Φίλε, πώς το κάνεις αυτό; Αυτό είναι τέχνη, πόσο διασκεδαστικός παίκτης να παρακολουθείς. Ο Μέσι είναι μεγαλείο»

Ριβάλντο: «Ο Μέσι το αξίζει» 

Λούκα Μόντριτς: «Ελπίζω ο Λιονέλ Μέσι να κερδίσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία και του αξίζει»

Ρόι Κιν: «Ελπίζω πραγματικά ο Μέσι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα στο τουρνουά και την καριέρα του. Είναι προνόμιο να τον παρακολουθώ να παίζει».

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: «Νομίζω ότι είναι ήδη γραμμένο ποιος θα κερδίσει και ξέρετε ποιον εννοώ. Νομίζω ότι ο Μέσι θα σηκώσει το τρόπαιο, είναι ήδη γραμμένο».

Τζον Τέρι: «Φαινόμενο 🐐 Αυτή είναι απόδοση απόψε από τον Μέσι»

2012 - Γουέιν Ρούνεϊ: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος για μένα». 2022- Γουέιν Ρούνεϊ: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Λουίς Σουάρες: «Όλος ο κόσμος πρέπει να χειροκροτήσει όλα όσα έφερε ο Μέσι στο ποδόσφαιρο». 🐐

«Να τελειώσω την καριέρα μου στα Παγκόσμια Κύπελλα και τελευταίο παιχνίδι μου να είναι ο τελικός», δήλωσε στην «Ole», ο Λιονέλ Μέσι. Λίγες ώρες μονάχα έμειναν για να δούμε αν θα τα καταφέρει.