Μέσι για την απόσυρσή του: «Δεν το σκέφτομαι, μου αρέσει να παίζω» (vid)

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Μέσι για την απόσυρσή του: «Δεν το σκέφτομαι, μου αρέσει να παίζω» (vid)

Κώστας Τόπας 08:31 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 14.08.2024

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για την απόφασή του να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι, τις δύσκολες στιγμές που βίωσε μαζί με την οικογένειά του στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και για σχέδια του στο μέλλον.

Μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ με την εθνική Αργεντινής, η συνέχεια του Λιονέλ Μέσι στα γήπεδα αμφισβητήθηκε, Μάλιστα, πριν ανακοινώσει ότι θα φτάσει στην Ίντερ Μαϊάμι, πολλοί οπαδοί υπέθεσαν ότι θα κρεμούσε τα παπούτσια του. Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο 36χρονος αστέρα.

Σε μια συνομιλία με τον Τόνι Τσέρτσι για το site του MLS , ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για το τι σχεδιάζει να κάνει στο μέλλον, μια ερώτηση που αναμφίβολα τον οδήγησε να σκεφτεί πέρα από το ποδόσφαιρο.

«Ακόμα δεν το σκέφτομαι, μου αρέσει να παίζω, να είμαι με μια μπάλα στο γήπεδο, να αγωνίζομαι, να προπονούμαι. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα παίξω, αλλά νομίζω ότι θα προσπαθήσω να πάρω όσο μπορώ και μετά θα δω. Για αυτό υπάρχει χρόνος για ανάλυση και επιλογή. Σήμερα το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις ό,τι έχει απομείνει, ό,τι κι αν είναι αυτό. Απολαύστε το στο έπακρο όπως το κάνω εγώ τώρα, γιατί δεν υπάρχει επιστροφή», εξήγησε ο πωταθλητής του Leagues Cup με την Ίντερ Μαίάμι.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Λιονέλ Μέσι ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι στα 36 του είναι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο και στο να συνεχίσει να παίζει. Δεν ξέρει για πόσο και πότε θα έρθει το οριακό σημείο για την απόσυρση, αλλά προς το παρόν απολαμβάνει αυτά που βιώνει στο Μαϊάμι με την οικογένειά του.

Η άφιξή του στο Μαϊάμι και η οικογενειακή απόφαση

«Ήταν μια οικογενειακή απόφαση, να προσπαθήσω να αναζητήσω το καλό της οικογένειας. Ήταν δύο δύσκολα χρόνια, δεν ήμασταν καλά και ήταν δύσκολα για εμάς. Θέλαμε να επιστρέψουμε όπως ήταν στη Βαρκελώνη, να απολαύσουμε την καθημερινότητα με τα παιδιά. Να απολαύσουμε τον αθλητισμό, κάτι που δεν μου συνέβαινε. Για πολλούς λόγους αποφασίσαμε ότι αυτό ήταν το μέρος. Σήμερα, μετά από καιρό (στο Μαϊάμι), νομίζω ότι δεν είχαμε άδικο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μέσι για τη στιγμή που αποφάσισε να φύγει από το Παρίσι.

Για το τι νιώθει ότι έχει αλλάξει από εκείνη τη στιγμή που αποφάσισε να απομακρυνθεί από την εθνική λόγω της πίεσης που ένιωσε, εξήγησε ότι: «Αλλαξα πολύ. Τόσο εσωτερικά όσο και σε προσωπικό επίπεδο συνέβησαν πολλά στην πορεία. Όχι μόνο στην εθνική, αλλά σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Παρί. Εκεί πρέπει να μάθεις, από τις δύσκολες στιγμές, από τις ήττες. Αυτό κάνει έναν άνθρωπο να μεγαλώνει. Στην ευτυχία όλα είναι πολύ όμορφα, δεν συνειδητοποιείς τίποτα, αλλά στην ήττα συνειδητοποιείς πράγματα που είναι χρήσιμα για το μέλλον.

Η ευτυχία μου ήταν πάντα να παίζω ποδόσφαιρο και να διασκεδάζω. Σήμερα μπορώ να συνεχίσω να το κάνω εδώ, αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήρθαμε. Η ιδέα ήταν να απολαύσουμε αυτό που είχε χαθεί λίγο. Οι αποδράσεις μου στην Εθνική όταν έπρεπε να είμαστε στις πιο ευτυχισμένες στιγμές, να απολαύσουμε τους συμπαίκτες μου, ήθελα να φτάσω εδώ και να βρω το ίδιο. Ευτυχία είναι να είμαι χαρούμενος σε ένα γήπεδο, να απολαμβάνω καθημερινά και να βλέπω καλά την οικογένειά μου», κατέληξε ο Μέσι.

Μεγαλείο Μέσι: Εδωσε το περιβραχιόνιο στον πρώην αρχηγό της Ίντερ Μαϊάμι για να σηκώσει το τρόπαιο (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:57 - 20.08.2023

Μεγαλείο Μέσι: Εδωσε το περιβραχιόνιο στον πρώην αρχηγό της Ίντερ Μαϊάμι για να σηκώσει το τρόπαιο (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε το περιβραχιόνιο στον Ντε Άντρε Γιέντλιν, ο οποίος ήταν αρχηγός πριν από την άφιξη του Αργεντινού αστέρα, για να σηκώσει το τρόπαιο του Leagues Cup.

Η Ίντερ Μαϊάμι τέθηκε αντιμέτωπη με την Σινσινάτι στον ημιτελικό του US Open Cup. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην κανονική διάρκεια με τον Λιονέλ Μέσι να μοιράζει δύο υπέροχες ασίστ με τις οποίες κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του και την έστειλε στον τελικό του US Open Cup.