Από άλλον πλανήτη ο Μέσι: Δεύτερο χατ-τρικ σε διάστημα τεσσάρων ημερών κι «εξάρα» για την Ίντερ Μαϊάμι

Ο Λιονέλ Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι - Φωτ. IMAGO

Από άλλον πλανήτη ο Μέσι: Δεύτερο χατ-τρικ σε διάστημα τεσσάρων ημερών κι «εξάρα» για την Ίντερ Μαϊάμι

Κώστας Τόπας 08:23 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 20.10.2024

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, καθώς μετά την Αργεντινή, σκόραρε χατ-τρικ και με την φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία. Μετά την μαγική εμφάνιση που είχε πριν από μερικές ημέρες με την Αργεντινή κόντρα στη Βολιβία με τρία γκολ και δύο ασίστ, ο «Pulga» πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ στο MLS και μια ασίστ σε διάστημα περίπου 30 λεπτών.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής (20/10), ο Αργεντινός αστέρας πέρασε ως αλλαγή στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης της Ίντερ Μαϊάμι με την Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον και πρόλαβε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα τρεις φορές.

Μέσι: «Η Καταλονία και η Αργεντινή είναι τα δύο σπίτια μου»
REST OF THE WORLD

09:01 - 19.10.2024

Μέσι: «Η Καταλονία και η Αργεντινή είναι τα δύο σπίτια μου»

Ο Λιονέλ Μέσι βραβεύτηκε από την «Marca» ως ως ο ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του αθλητισμού και στις δηλώσεις του ο Καταλανός τεχνικός έκανε μια μικρή αναδρομή στην καριέρα του.

 Στο 78ο λεπτό ο Μέσι συνεργάστηκε με τον Λουίς Σουάρες διαμόρφωσε το 4-2 υπέρ της ομάδας του, ενώ στο 81' και στο 89' σκόραρε άλλες δύο φορές καταγράφοντας το δεύτερο χατ-τρικ του σε τέσσερις ημέρες και το πρώτο του στο πρωτάθλημα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ίντερ Μαϊάμι επικράτησε 6-2 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του MLS με 74 πόντους σε 34 αγώνες και ρεκόρ 22-4-8, ξεπερνώντας οριακά το όριο των 73 πόντων της Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, το 2021.

Με 20 γκολ ο καθένας, ο Μέσι και ο Σουάρες τερμάτισαν δεύτεροι στην κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι, έναντι του Κρίστιαν Μπεντέκε της DC United (23 γκολ). Ο Μέσι, ωστόσο, οδηγεί το πρωτάθλημα σε συνολικές συνεισφορές γκολ με συνολικά 36 γκολ και ασίστ σε μόλις 19 παιχνίδια.

Κάπως έτσι, η Ίντερ Μαϊάμι έγινε και η πρώτη ομάδα στην ιστορία του MLS που έχει πολλούς παίκτες να σκοράρουν τουλάχιστον 20 γκολ σε μια σεζόν.

Οσο για τον Μέσι, ο Αργεντινός αστέρας επέστρεψε στη δράση μόλις τον περασμένο μήνα αφού υπέστη τραυματισμό στους συνδέσμους στον αστράγαλο στον τελικό του Copa America στις 14 Ιουλίου. Σήμερα ο «Pulga» μετράει δύο συνεχόμενα χατ τρικ και αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα.