Απίθανο: Διαιτητής ομολόγησε ότι «χάρισε» κάρτα στον Μέσι για έναν και μόνο λόγο

Ο Λιονέλ Μέσι και ο διαιτητής του ημιτελικού του Copa America 2007

Απίθανο: Διαιτητής ομολόγησε ότι «χάρισε» κάρτα στον Μέσι για έναν και μόνο λόγο

Κώστας Τόπας 09:49 - 21.09.2024

Ένας πρώην διαιτητής παραδέχτηκε ότι ευνόησε τον Λιονέλ Μέσι αφού ο Αργεντινός συμφώνησε να του δώσει τη φανέλα του, μετά το τέλος του αγώνα.

Πίσω στο 2007, η Αργεντινή είχε τεθεί αντιμέτωπη με το Μεξικό για τα ημιτελικά του Copa America. Ο Λιονέλ Μέσι, μαζί με τον Γκάμπριελ Χάινζε και τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είχαν καταφέρει να βρουν δίχτυα και να συμβάλουν τα μέγιστα ώστε η «Αλμπισελέστε» να επικρατήσει με 3-0 και να σφραγίσει μια θέση στον τελικό.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Μέσι θα μπορούσε να δεχτεί κίτρινη κάρτα και θα μπορούσε να χάσει τον τελικό με τη Βραζιλία. Ωστόσο, ο πρώην διαιτητής Κάρλος Κάντια, ο οποίος ήταν ο διαιτητής της εν λόγω αναμέτρησης, αποκάλυψε ότι χάρισε την κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό για έναν και μόνο λόγο.

Οταν ο Μέσι είχε κερδίσει τον Κριστιάνο σε δημοπρασία για ένα απίστευτα σπάνιο αγωνιστικό αυτοκίνητο αξίας 27 εκατ. λιρών
REST OF THE WORLD

09:00 - 21.09.2024

Οταν ο Μέσι είχε κερδίσει τον Κριστιάνο σε δημοπρασία για ένα απίστευτα σπάνιο αγωνιστικό αυτοκίνητο αξίας 27 εκατ. λιρών

Η κόντρα ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο, καθώς στο παρελθόν οι δύο αστέρες είχαν «μονομαχήσει» σε δημοπρασία για ένα θρυλικό μοντέλο της Ferrari.

Όπως αναφέρει η «Mirror», ο διαιτητής είπε στο ESPN FShow: «Από το πουθενά, ο Μέσι σηκώνει μια μπάλα και την αγγίζει με το χέρι του, αλλά στη μέση του γηπέδου. Δεν υπήρχε ευκαιρία για γκολ για την ομάδα του Μεξικού ή κάτι τέτοιο. Έτσι, του είπα: "Κανονικά αυτή είναι κίτρινη κάρτα, αλλά θα σου κοστίσει τη φανέλα σου», και έτσι δεν του έδειξα την κίτρινη κάρτα.

Απέμεναν δυόμισι λεπτά και το σκορ ήταν 3-0. Αν του έδειχνε κίτρινη κάρτα θα του αφαιρούσε την ευκαιρία να παίξει στον τελικό του Copa America». Και πρόσθεσε: «Μου έδωσε τη φανέλα στα αποδυτήρια μετά. Στην πραγματικότητα, ήθελε να μου τη δώσει στο γήπεδο και του είπα: "Όχι, όχι, όχι, περίμενεμέ στα αποδυτήρια". Και ήρθε εκεί με τη φανέλα και μου την άφησε».

Μιλώντας το 2020, ο Κάντια αποκάλυψε ότι ο γιος του είναι πλέον ο... ιδιοκτήτης της φανέλας του Μέσι σήμερα. Είπε στην TNT Chile: «Δεν θυμάμαι τον αριθμό, αλλά θυμάμαι τη μυρωδιά. Όχι το καλύτερο. Ο γιος μου την έχει τώρα, την κρατάει. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι επειδή δεν του έδωσα την κίτρινη κάρτα, οι Βραζιλιάνοι κατέληξαν να λένε κάτι και γι' αυτό δεν ήμουν ο βασικός διαιτητής του τελικού του Copa America».

Ο τελικός του Copa America του 2007 δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις για τον Μέσι και την Αργεντινή καθώς τα γκολ των Χούλιο Μπαπτίστα και Ντάνι Άλβες συν ένα αυτογκόλ του Ρομπέρτο ​​Αγιάλα, οδήγησαν την «Σελεσάο» στην κατάκτηση της νίκης και του τροπαίου, με 3-0.