Το MLS στην μετά-Μέσι εποχή

Ο Λιονέλ Μέσι με την φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι

i

©IMAGO

Το MLS στην μετά-Μέσι εποχή

Νεφέλη Μπισμπίκη 14:26 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 15.10.2024

Είναι κάτι σαν να λέμε ότι αγγίζει γίνεται χρυσός, έτσι συμβαίνει και με την περίπτωση του Λιονέλ Μέσι από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στο MLS, καθώς κατάφερε να αναδείξει το πρωτάθλημα, όχι μόνο σε μία χώρα που δεν είναι παραδοσιακά φαν του ποδοσφαίρου, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έφυγε από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2023, για να μετακομίσει στην Φλόριντα και την Ίντερ Μαϊάμι, του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Και πριν δώσουμε όλα τα εύσημα στον Λιονέλ Μέσι, ο Άγγλος πρώην ποδοσφαιριστής και επιχειρηματίας, έκανε την αρχή για να αναδειχθεί το ποδόσφαιρο πιο πολύ στην Αμερική και αυτό, γιατί είχε πρόγραμμα. Πρώτα ως παίκτης στην Λος Άντζελες Γκάλαξι, μετά ως ιδιοκτήτης της δικής του ομάδας, της Ίντερ Μαϊάμι, η οποία όταν ξεκίνησε αποτελούσε ένα μεγάλο ερωτηματικό, για να γίνει τελικά ένας σύλλογος αστέρων.

Ας περάσουμε στον Μέσι και στην επιρροή που έχει στην Αμερική. Δεν είναι ο οποιοσδήποτε παίκτης, όλοι έρχονται στο γήπεδο για να δουν τον Αργεντίνο, όλοι αγοράζουν την φανέλα του. Αυτό όχι μόνο ανεβάζει την εικόνα της ομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αυξάνει και σημαντικά τα έσοδα. Το πιο απλό παράδειγμα είναι πως όπου παίζει ο 37χρονος, τα εισιτήρια αυξάνονται, όπως σε έναν αγώνα μεταξύ New York City FC και Ίντερ Μαϊάμι, η τιμή τους ξεκινούσε από 170 δολάρια. Ναι γιατί είναι ο Μέσι και είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022.

Αποθέωσε Μέσι ο Γκουαρδιόλα: «Μπορεί να δείχνω ασέβεια αλλά είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ»
PREMIER LEAGUE

11:27 - 14.10.2024

Αποθέωσε Μέσι ο Γκουαρδιόλα: «Μπορεί να δείχνω ασέβεια αλλά είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνέκρινε τον Λιονέλ Μέσι με τον Τάιγκερ Γουντς και τον Μάικλ Τζόρνταν εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι ο Αργεντινός αστέρας της Ίντερ Μαϊάμι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ακόμα κι από τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Πελέ.

Εκεί φαίνεται και η εξυπνάδα άλλωστε του Μπέκαμ. Σαφώς υπάρχουν και άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που είναι συμπαίκτες με τον Αργεντίνο, όπως οι Λουίς ΣουάρεςΖόρντι Άλμπα και Μπουσκέτς, αλλά όπως και να το κάνουμε, αυτός εκτόξευσε την ομάδα, και στην Ιαπωνία να πήγαινε λόγου χάρη, πάλι θα συγκέντρωνε τα βλέμματα πάνω του.

Ο Χαβιέρ Ασένσι, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τα επιχειρηματικά της Ίντερ Μαϊάμι, συμπρόεδρος με τον Ραούλ Σανλεχί, βρέθηκε σε ένα συνέδριο με τίτλο «Το μέλλον των συλλόγων στον νέο κόσμο του ποδοσφαίρου», στο College of Economists of Catalonia και μιλώντας εκεί παρομοίασε τον Λιονέλ Μέσι με τον Μάικλ Τζόρνταν.

«Για το MLS υπάρχει ένα πριν και μετά τον Μέσι. Έχει αλλάξει τα πάντα. Ο κόσμος μπορεί να είναι από οποιαδήποτε ομάδα, αλλά πηγαίνει στο γήπεδο για να δει τον Μέσι. Είναι το μόνο παράδειγμα συγκρίσιμο με τον Τζόρνταν».

Δύσκολο το να συγκρίνεις κάποιον με τον Τζόρνταν βέβαια, αλλά τουλάχιστον, ο Ασένσι νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος με όσα έχει πετύχει η ομάδα του, παρά το μικρό χρονικό διάστημα ζωής που έχει έως τώρα, λέγοντας πως εκπλήρωσε ό,τι είχε υποσχεθεί και σε αυτό έχει βάλει το λιθαράκι του ο Μέσι, ενώ πρόσφατα μάλιστα, η Ίντερ Μαϊάμι κατέκτησε το Supporters' Shield 2024.