Μέσι για πρόεδρος της Αργεντινής
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Μέσι για πρόεδρος της Αργεντινής

Ευγενία Κουντούρη • 17:39 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 20.08.2024

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο εκλεκτός στις προτιμήσεις της πλειοψηφίας των Αργεντινών για πρόεδρος της χώρας.

Μετά τη νίκη της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022 που είδε τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνει το πολυαναμενόμενο τρόπαιο, η τρέλα που επικρατεί στη χώρα του δεν λέει να καταλαγιάσει. Ο «Pulga» παραμένει ο πιο αγαπητός Αργεντινός και η λατρεία που του έχουν οι συμπατριώτες του δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Giacobbe & Asociados, μια μεγάλη μερίδα Αργεντινών δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τον Μέσι για πρόεδρο.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο Jorge Giacobbe, το 43,7% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν για να καθίσει ο Μέσι στην προεδρική κατοικία Casa Rosada, ενώ το 37,8% απάντησε αρνητικά.

Ένα άλλο 17,5% είπε ότι θα σκεφτόταν να ψηφίσει τον επιθετικό της PSG και το 0,9% ήταν αναποφάσιστο ή δεν απάντησε.

Σάρωσε τα πολιτικά πρόσωπα

Ο Μέσι ξεπέρασε όλους τους πολιτικούς με τους οποίους αγωνίστηκε στην ψηφοφορία. Ο επιθετικός της PSG συγκέντρωσε το 36,7% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Χαβιέ Μιλέι με 12,0%, την Κριστίνα Κίρχνερ με 11,3%, την Πατρίσια Μπούλριχ 8,8%, τον Μαουρίτσιο Μάκρι 6,9%.

Οι ακόλουθοι υποψήφιοι είχαν ακόμη χαμηλότερο επίπεδο αποδοχής: Horacio R. Larreta με 2,9%, Facundo Manes 1,8%, Sergio Massa 1,4%, ενώ ο σημερινός πρόεδρος Alberto Fernandez είχε 1,3% και ο Nicolas del Cano 0,8%.

Η απόφαση της μη επίσκεψης στο Casa Rosada

Οι συμμετέχοντες έδωσαν επίσης τη γνώμη τους για την απόφαση των παικτών της Αλμπισελέστε να μην πάνε στην προεδρική κατοικία για να γιορτάσουν τη νίκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ένα ηχηρό 82,9% θεώρησε ότι ήταν σωστό που οι παίκτες δεν πήγαν στη Casa Rosada, το 15,8 τοις εκατό θεώρησε ότι ήταν λάθος. Το υπόλοιπο 1,4% ήταν αναποφάσιστο ή δεν απάντησε.

Και η συγκεκριμένη δεν ήταν η μοναδική δημοσκόπηση στην οποία ο Μέσι πήρε τα πρωτεία όσον αφορά την προεδρική καρέκλα. Γενικότερα το τελευταίο διάστημα επικρατεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις με τους Αργεντινούς να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα και να του ζητούν να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και να αναλάβει τις τύχες της χώρας τους.