Το έχει ξανά κάνει: Ο Μέσι είχε... επιβάλλει τον Τάτα Μαρτίνο για προπονητή του και στο παρελθόν

Το έχει ξανά κάνει: Ο Μέσι είχε... επιβάλλει τον Τάτα Μαρτίνο για προπονητή του και στο παρελθόν

Δημήτρης Χούπης 10:18 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 14.08.2024

Ο Τάτα Μαρτίνο είναι ο νέος προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι και απ' ότι φαίνεται ο Λιονέλ Μέσι... έβαλε το χεράκι του για να αποκτηθεί από την ομάδα του Μαϊάμι.

Ο Λιονέλ Μέσι μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια έφυγε από την Ευρώπη για να παίξει ποδόσφαιρο στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ο Αργεντινός επιθετικός πιο αναλυτικά πήρε μεταγραφή στην Ίντερ Μαϊάμι, παίζοντας παράλληλα για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Στην ίδια ομάδα θα έχει συμπαίκτη τον Μπουσκέτς, ο οποίος ανακοινώθηκε λίγες μέρες μετά τον Λίο. Προπονητής των δύο πρώην παικτών της Μπαρτσελόνα θα είναι ο Τάτα Μαρτίνο, ένας... παλιός γνωστός τους. Ο Αργεντινός τεχνικός είχε συνεργαστεί με αμφότερους τους ποδοσφαιριστές στους «μπλαουγκράνα» τη σεζόν 2013-14, όταν είχαν χάσει το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική από την Ατλέτικο Μαδρίτης

Τι κοινό μπορεί να έχουν όμως οι δύο θητείες του Μέσι με τον Τάτα Μαρτίνο σε Μπαρτσελόνα και Ίντερ Μαϊάμι; Κατά πάσα πιθανότητα ο Αργεντινός σταρ φαίνεται ότι επέλεξε για ακόμα μια φορά προπονητή για την ομάδα που αγωνίζεται. Πιο αναλυτικά το καλοκαίρι του 2013 όταν ο Τάτα Μαρτίνο είχε αντικαταστήσει τον Τίτο Βιλανόβα και είχε αποκτηθεί από την ομάδα της Βαρκελώνης είχε δημιουργηθεί μεγάλο θέμα. 

Αφού αρκετοί ήταν που πίστευαν πως ο Μέσι είχε επιβάλλει στην Μπαρτσελόνα να πάρει τον Αργεντινό τεχνικό. Μία σεζόν μετά ο Μαρτίνο αποχώρησε από τους «μπλαουγκράνα» και αναλαμβάνει την Εθνική Αργεντινής. Με την οποία πήγε σε δύο τελικούς του Copa America, αλλά τους έχασε και τους δύο στα πέναλτι από τη Χιλή

Οχτώ περίπου χρόνια μετά οι δυο τους συναντιούνται ξανά. Αυτή τη φορά στην Ίντερ Μαϊάμι, με τις φήμες ότι ο Μέσι τον επέβαλλε στη διοίκηση της αμερικανικής ομάδας έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.