Η Ίντερ Μαϊάμι ξεκινάει την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου όπου θα αγωνίζεται ο Μέσι

Λιονέλ Μέσι

Η Ίντερ Μαϊάμι ξεκινάει την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου όπου θα αγωνίζεται ο Μέσι

Κώστας Τόπας 12:08 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 14.08.2024

Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η κατασκευή του έργου του «Miami Freedom Park», το οποίο θα περιλαμβάνει ένα νέο υπερσύγχρονο στάδιο όπου θα αγωνίζεται ο Λιονέλ Μέσι και οι συμπαίκτες του.

Το franchise του Ντέιβντ Μπέκαμ δημιουργήθηκε το 2018 σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου του με το LA Galaxy που υπογράφηκε το 2007 και άρχισε να αγωνίζεται στην Ανατολική Περιφέρεια του MLS το 2020. Οι εντός έδρας αγώνες διεξάγονται έως τώρα στο «DRV PNK Stadium», το οποίο φιλοξενεί 21.000 οπαδούς στη Φλόριντα.

Πλέον όμως, μετά τον ερχομό των Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς και Τζόρντι Άλμπα, οι ιθύνοντες της Ίντερ Μαϊάμι,μ έχουν ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο στον ορίζοντα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για μια μνημειώδη ανάπτυξη 131 στρεμμάτων που περιλαμβάνει ένα στάδιο 25.000 στρεμμάτων, δημόσιο πάρκο 58 στρεμμάτων και πάρκο ψυχαγωγίας.

Το έργο ιδιωτικής χρηματοδότησης θα έχει αθλητικές εγκαταστάσεις για την τοπική κοινωνία, καθώς και ξενοδοχείο, καταστήματα, εστιατόρια. Ο βετεράνος των επενδύσεων σε ακίνητα, Ντέβον ΜακΚόρκλ, εντάχθηκε για να ηγηθεί του έργου, με εταιρείες όπως η Arquitectonica, η Manica και η CAA Icon να συμμετέχουν στην αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό και τη διαχείριση του σταδίου.

Οι άνθρωποι της Ίντερ Μαϊάμι ευελπιστούν πως οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Οι πρωταθλητές του Λιγκ Καπ αναμφίβολα θα ελπίζουν ότι ο Λιονέλ Μέσι θα είναι ακόμα στο ρόστερ για να παίξει στο νέο γήπεδο της ομάδας.

«Με την Ίντερ Μαϊάμι η οικογένειά μου ξεκίνησε να χτίσει κάτι πραγματικά μεταμορφωτικό. Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια αλλάξαμε την αντίληψη για το αμερικανικό ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Καθώς ξεκινάμε την κατασκευή του Πάρκου Ελευθερίας του Μαϊάμι, το ίδιο όραμα μας καθοδηγεί», δήλωσε ο ιδιοκτήτης Ζόρζε Μας.

Υστερία από τους θαυμαστές του Μέσι έξω από εστιατορίο στο Μαϊάμι (vids)
REST OF THE WORLD

11:29 - 29.08.2023

Υστερία από τους θαυμαστές του Μέσι έξω από εστιατορίο στο Μαϊάμι (vids)

Πανζουρλισμός επικράτησε από τους θαυμαστές του Λιονέλ Μέσι τη στιγμή που ο Αργεντινός και η σύζυγός του Αντονέλ Ροκούζο έφευγαν από εστιατόριο, με τον σωματοφύλακα του «Pulga» να προσπαθεί να βάλει στο αυτοκίνητο τον Αργεντινό αστέρα με ασφάλεια.

«Δημιουργώντας έναν πολύπλευρο χώρο θα θέσουμε ένα νέο πρότυπο για το τι μπορούν να είναι τα αθλητικά συγκροτήματα. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε έναν προορισμό φαγητού και ψυχαγωγίας για τις οικογένειες που θα απολαμβάνουν όλο το χρόνο. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τους οπαδούς μας στο υπερσύγχρονο γήπεδό μας και να ακούσω τις φωνές καθώς ο Μέσι και οι παίκτες στην Ίντερ Μαϊάμι βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά το 2025», κατέληξε.