«Η γέννηση δύο θρύλων»: Η ιστορία πίσω από τις φωτογραφίες του Μέσι με τον Γιαμάλ

«Η γέννηση δύο θρύλων»: Η ιστορία πίσω από τις φωτογραφίες του Μέσι με τον Γιαμάλ

Δημήτρης Χούπης 14:40 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:46 - 11.07.2024

Εδώ και καιρό έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει στην αγκαλιά του τον μόλις έξι μηνών Λαμίν Γιαμάλ. Ποια είναι η ιστορία πίσω από τις φωτογραφίες όμως;

Εδώ και μερικές μέρες έχουν βγει στη φόρα μερικές φωτογραφίες με τον Λιονέλ Μέσι να έχει στην αγκαλιά του ένα μωρό. Το οποίο είναι ο Λαμίν Γιαμάλ που τότε ήταν μόλις έξι μηνών. Ποια όμως είναι η ιστορία πίσω από αυτές τις φωτογραφίες;

⚽️Η μανία των Άγγλων για τα… κεμπάπ και το viral πέναλτι του Κέιν!
SPORTAL ORIGINALS

23:55 - 10.07.2024

⚽️Η μανία των Άγγλων για τα… κεμπάπ και το viral πέναλτι του Κέιν!

Όλοι Euro για τον ημιτελικό της Τετάρτης ανάμεσα σε Ολλανδία και Αγγλία! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από το Signal Iduna Park του Ντόρτμουντ. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Το 2007 η Unicef θα έκανε μια φιλανθρωπική φωτογράφιση σε συνεργασία με το ίδρυμα της Μπαρτσελόνα και η οικογένεια του Γιαμάλ είχε κληρωθεί για να λάβει μέρος σε αυτή. Η κλήρωση είχε γίνει στο Ματαρό, μία ισπανική πόλη στην οποία έμενε τότε η οικογένεια του πλέον σταρ των «μπλαουγκράνα».

«Είχαν μπει στην κλήρωση για να φωτογραφηθούν στο Καμπ Νου με έναν παίκτη της Μπαρτσελόνα και την κέρδισαν. Ο Μέσι είναι αρκετά εσωστρεφής άνθρωπος, είναι ντροπαλός», ήταν τα λόγια του Μόνφορτ αρχικά.

«Μπήκε στα αποδυτήρια και ξαφνικά βρέθηκε μέσα σε έναν χώρο με έναν πλαστικό κουβά γεμάτο νερό και ένα μωρό μέσα σε αυτόν. Ήταν περίπλοκο. Δεν ήξερε καν πως να τον κρατήσει στην αρχή.Αλλά είναι πολύ επαγγελματίας και το έκανε εύκολο. Ήταν ήρεμος, υπομονετικός, χαρούμενος. Το να κρατάει το παιδί δεν ήταν η ειδικότητά του, αλλά το έκανε πολύ καλά», συνέχισε.

Την ίδια ώρα ο τότε επικεφαλής μάρκετινγκ της Sport, Οριόλ Κανάλς σχολίασε: «Είχαμε την ιδέα για πολύ καιρό. Αλλά το πρώτο ημερολόγιο φτιάχτηκε μέσα σε πέντε ημέρες. Ήταν τρελό, αλλά και με όλες τις ιδιαιτερότητες των παικτών», ήταν τα λόγια του για την πρώτη έκδοση, στον προγραμματισμό της οποίας υπήρχε αρκετή βιασύνη.

«Την επόμενη φορά που είχαμε περισσότερο χρόνο, ζητήσαμε από τη UNICEF να μας στείλει κάποια παιδιά», είπε ο Κανάλς για τη δεύτερη φορά που έγινε η φωτογράφιση.

Πως βγήκαν ξανά στη φόρα οι φωτογραφίες

Πέρασαν 16 χρόνια για να γίνουν γνωστές αυτές οι φωτογραφίες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν... είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας και ο κόσμος δεν τις είχε δει ποτέ. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όπου ένας δημοσιογράφος της Sport έστειλε την εικόνα στον Μόνφορτ, τον φωτογράφο, ο οποίος ανέφερε: «Δεν είδα ότι ήταν ο Λαμίν, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδί. Εκείνη τη στιγμή είδα ότι ήταν με τον Μέσι, ο οποίος εκείνη την εποχή δεν ήταν ακόμα αυτό που είναι τώρα».