Μέσι: «Η Καταλονία και η Αργεντινή είναι τα δύο σπίτια μου»

Ο Λιονέλ Μέσι

i

PRTScr

Μέσι: «Η Καταλονία και η Αργεντινή είναι τα δύο σπίτια μου»

Κώστας Τόπας 09:01 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 19.10.2024

Ο Λιονέλ Μέσι βραβεύτηκε από την «Marca» ως ως ο ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του αθλητισμού και στις δηλώσεις του ο Καταλανός τεχνικός έκανε μια μικρή αναδρομή στην καριέρα του.

Ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε ότι αφού πέρασε μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία υπέστη αρκετούς τραυματισμούς που τον κράτησαν μακριά από τα γήπεδα ποδοσφαίρου για μήνες, αισθάνεται «σωματικά καλά» και έτοιμος «να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο», με έναν άλλο τίτλο, τη σεζόν του MLS με την Ίντερ Μαϊάμι.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων «Marca America», που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι και παρευρέθηκαν η σύζυγος του ποδοσφαιριστή, Αντονέλα Ρακούζο και ο ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι, Χόρχε Μας, ο 37χρονος αστέρας περιέγραψε επίσης την Μπαρτσελόνα ως την ομάδα της ζωής του. Μάλιστα, δεν δίστασε να τονίσει ποιες είναι οι ρίζες του: «Η Καταλονία και η Αργεντινή είναι τα δύο σπίτια μου και τα δύο πράγματα με αντιπροσωπεύουν».

«Δόξα τω Θεώ μπόρεσα να εκπληρώσω όλα τα όνειρά μου. Μπορεί να επιτύχει πολύ περισσότερα από όσα είχε ονειρευτεί ως παιδί. Ήμουν σε θέση να πετύχω το μεγαλύτερο όνειρο οποιουδήποτε παίκτη, το οποίο είναι να κερδίσω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που νομίζω ότι είναι το τρόπαιο που όλοι θέλουμε», εξήγησε.

«Όταν ξεκίνησα είχα την τύχη να κερδίσω πολλούς τίτλους στον σύλλογο της ζωής μου, που είναι η Μπαρτσελόνα. Να κερδίσω τίτλους και στη Παρί Σεν Ζερμέν. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα, αλλά είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να πάρουμε άλλο έναν τίτλο και ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε όπως πάντα», πρόσθεσε.

Ο Μέσι δεν ήθελε να δεσμευτεί να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά το 2026. «Τώρα ζω μέρα με τη μέρα, προσπαθώ να απολαμβάνω όλα όσα μου συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή και όταν έρθει η ώρα θα δούμε. Ας ελπίσουμε ότι μπορώ να συνεχίσω να αποδίδω σε αυτό το επίπεδο για να νιώθω καλά και να είμαι χαρούμενος, γιατί όταν νιώθω καλά και μπορώ να απολαύσω αυτό που κάνω, είμαι χαρούμενος», είπε.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν βάζω τον εαυτό μου ως στόχο να φτάσω εκεί, αλλά να ζω μέρα με τη μέρα και να είμαι καλά», κατέληξε.

Με το βραβείο «Marca America», ο Μέσι έχει ήδη 103 συλλογικούς και ατομικούς τίτλους στην κατοχή του, στους οποίους ο Αργεντινός αστέρας αναγνώρισε ότι δεν ήξερε ότι αυτός ήταν ο αριθμός.

«Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, μου αρέσει να είμαι στο γήπεδο. Πριν από λίγο καιρό έπρεπε να είμαι στην Αργεντινή και να απολαύσω ένα πλήρες μνημειώδες, χαρούμενος που είδα την εθνική ομάδα, φωνάζοντας το όνομά μου, αυτό των συμπαικτών μου και η αλήθεια είναι ότι για μένα είναι το καλύτερο. Έχω παλέψει πολύ και έχω περάσει πολλές δύσκολες στιγμές στην Αργεντινή για αυτή τη στιγμή και σήμερα το απολαμβάνω περισσότερο από ποτέ», είπε.

Στην τελετή απονομής, που απονεμήθηκε από την αθλητική εφημερίδα Marca ως ο ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του αθλητισμού, ο Μέσι έλαβε επίσης έναν πίνακα ζωγραφισμένο από τον καλλιτέχνη της Μπαρτσελόνα, José María Peña Gallardo και ένα γλυπτό από τον Αργεντινό, Carlos Benavídez.

Ο Μέσι επικρότησε την επιλογή των δύο καλλιτεχνών από την Καταλονία και την Αργεντινή. «Είναι τα δύο σπίτια που με αντιπροσωπεύουν, όπου ήμασταν ευτυχισμένοι και είμαστε ευτυχισμένοι μαζί με την οικογένειά μου. Και σήμερα πρέπει να είμαστε σε ένα μέρος όπου είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι, που απολαμβάνουμε πάρα πολύ την πόλη, τον σύλλογο, τους νέους ανθρώπους», κατέληξε.