«Ο Λιονέλ Μέσι καλείται στην εθνική Ινδονησίας»: Η τρομερή ιστορία που ταξιδεύει στον κόσμο του ποδοσφαίρου

Λιονέλ Μέσι - Έντσο Φερνάντες

i

©Imago

«Ο Λιονέλ Μέσι καλείται στην εθνική Ινδονησίας»: Η τρομερή ιστορία που ταξιδεύει στον κόσμο του ποδοσφαίρου

Κώστας Τόπας 08:17 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 11.08.2024

Ο Λιονέλ Μέσι Αλ Φάχρι, μόλις 16 ετών, κλήθηκε με την ομάδα κάτω των 17 ετών της χώρας του για να παίξει στο Κύπελλο Ασίας.

Το «φαινόμενο Μέσι» είναι αιώνιο. Η επιρροή του Αργεντινού αστέρα στο ποδόσφαιρο θα διαρκέσει για δεκαετίες μετά από όλα όσα επιτεύχθηκε από την εμφάνισή του στις αρχές του 21ου αιώνα στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και ένα καλό παράδειγμα είναι αυτή η ιστορία που έχει ως πρωταγωνιστή έναν άλλο νεαρό ποδοσφαιριστή. Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν από την Ινδονησία.

Και πιο συγκεκριμένα για τον Λιονέλ Μέσι Αλ Φάχρι. Αυτό είναι το πλήρες όνομα ενός ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε το 2008 στην Ινδονησία και στον οποίο οι γονείς του αποφάσισαν να δώσουν το όνομα και το επίθετο εκείνου που εκείνη την εποχή ήταν η μεγάλη αίσθηση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου παρά το νεαρό της ηλικίας του: Ο Λιονέλ Μέσι. Ο άνθρωπος από το Ροζάριο, τότε, στα 21 του, καθιερωνόταν ήδη στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και μάλιστα το ίδιο το 2008 θα κατάφερνε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Λοιπόν, λίγους μήνες πριν, στις 6 Μαΐου, ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας γεννήθηκε στην Τζακάρτα, σε μια πολύ ποδοσφαιρόφιλη οικογένεια -η μητέρα του έπαιζε επαγγελματικά στη χώρα της- που δεν δίστασε να «αποτίσει φόρο τιμής» σε έναν από τους καλύτερο του πλανήτη.

Το περίεργο είναι ότι τώρα, 16 χρόνια μετά, έχει ξαναγίνει πρωτοσέλιδο επειδή κλήθηκε με την ομάδα κάτω των 17 ετών της Ινδονησίας για να παίξει στο Κύπελλο Ασίας τον ερχόμενο Οκτώβριο.

«Ο Λιονέλ Μέσι κλήθηκε για την εθνική ομάδα της Ινδονησίας», ήταν ο τίτλος που καθήλωσε τον Τύπο σε όλο τον κόσμο. Έτσι ο Λιονέλ Μέσι Αλ Φάχρι κλήθηκε να είναι μέλος της ομάδας που θα επιδιώξει την πρόκριση στο Κύπελλο Ασίας U-17.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν από τις 19 έως τις 27 Οκτωβρίου 2024. Εκεί απαρτίζουν τον όμιλο G μαζί με το Κουβέιτ, την Αυστραλία και τις Βόρειες Μαριάνες Νήσους. Αν η Ινδονησία προκριθεί τότε θα αγωνιστεί στην ηπειρωτική διοργάνωση που θα γίνει στη Σαουδική Αραβία το 2025.

«Είναι ένας νεαρός άνδρας με πολλές ικανότητες και το όνομά του σίγουρα τον βάζει στο προσκήνιο. Ελπίζουμε να μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση και να συνεχίσει να εξελίσσεται στην καριέρα του», είπε ο προπονητής του σε διάλογο με το BBC. Ο «Ινδονήσιος Μέσι» είναι μέσος και θέλει να συνεχίσει να αναπτύσσεται ποδοσφαιρικά... πάντα με το επίκεντρο λόγω του ονόματός του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!