Αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας των Μέσι και Κριστιάνο: «Κοιμούνται έντεκα ώρες μετρώντας τους μεσημεριανούς ύπνους»

Λιονέλ Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο - Φωτ. IMAGO

Αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας των Μέσι και Κριστιάνο: «Κοιμούνται έντεκα ώρες μετρώντας τους μεσημεριανούς ύπνους»

Κώστας Τόπας 09:21 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 09.09.2024

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν ένα μυστικό επιτυχίας, το οποίο τους βοήθησε να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο και σήμερα να θεωρούνται από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Η επιτυχία των καλύτερων αθλητών στον κόσμο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ταλέντο τους, αν και η ύπαρξη μιας τιτάνιας προσπάθειας πίσω τους για τη διατήρηση τόσο των σωματικών όσο και των ψυχικών συνθηκών στο υψηλότερο επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητη. Η καριέρα του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν χωρίς θυσίες από αυτή την άποψη. Ωστόσο, μερικά μυστικά για να παραμείνουν σε κορυφαία φόρμα γίνονται σιγά σιγά γνωστά...

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στην υγεία κάθε ατόμου είναι η ποιότητα του ύπνου του. Στην περίπτωση των αθλητών που εκτίθενται σε συνεχή υπερένταση, το να μπορούν να αναπληρώσουν το σώμα αποτελεσματικά είναι καθοριστικός παράγοντας για να παραμείνουν σε φόρμα για πολλά χρόνια.

Μπενζεμά ή Εμπαπέ; Η επιλογή του Κριστιάνο Ρονάλντο που έκανε τον κόσμο να παραμιλάει (vid)
REST OF THE WORLD

08:46 - 09.09.2024

Μπενζεμά ή Εμπαπέ; Η επιλογή του Κριστιάνο Ρονάλντο που έκανε τον κόσμο να παραμιλάει (vid)

Προσκεκλημένος από τον πρώην συμπαίκτη του Ρίο Φέρντιναντ να επιλέξει τον καλύτερο παίκτη ανάμεσα στον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Καρίμ Μπενζεμά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε γρήγορα την επιλογή του, η οποία εξέπληξε τους πάντες.

Ο υπεύθυνος για την ανάμνηση της σημασίας του ύπνου ήταν ο γιατρός Έντουαρντ Εστίβιλ, πτυχιούχος Ιατρικής και Χειρουργικής με ειδίκευση στην ιατρική του ύπνου. Ο εν λόγω γιατρός μίλησε στο Endor Podcast για να εξηγήσει, μεταξύ πολλών άλλων, τη σημασία του ποιοτικού ύπνου για την υγεία κάθε ανθρώπου, ειδικά μεταξύ των αθλητών.

Μέσι και Κριστιάνο: Δύο παραδείγματα προς μίμηση

Ο γιατρός θέλησε να παραδειγματίσει τη διδασκαλία του με τις περιπτώσεις του Μέσι και του Κριστιάνο. Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές των τελευταίων εποχών αποτελούν παράδειγμα στον αγωνιστικό χώρο, αν και αποτελούν και παράδειγμα εκτός αυτού με μεθόδους υγιεινού τρόπου ζωής που χρησιμεύουν ως βάση για πολλούς άλλους ανθρώπους.

Ο ειδικός στον ύπνο, Έντουαρντ Εστίβιλ, αποκάλυψε ότι και οι δύο παίκτες δίνουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα του ύπνου τους: «Ο Μέσι, για παράδειγμα, κοιμάται έντεκα ώρες μετρώντας τους μεσημεριανούς του ύπνους. Ο Ρονάλντο κάνει το ίδιο και μάλιστα έχει έναν προπονητή ύπνου, έναν προπονητή που του λέει τις ώρες που κοιμάται. Πρέπει να κοιμούνται πολύ και για να επιδιορθώσουν σωματικά αυτά που ξοδεύουν πρέπει να ανακάμψουν, αν και ο κόσμος πιστεύει ότι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν λίγο, δεν είναι αλήθεια, γιατί η προπόνηση κοστίζει πολύ», εξηγεί.

«Ανακαλύφθηκε ότι μία από τις αιτίες των μυϊκών τραυματισμών ήταν ακριβώς οι λίγες ώρες ύπνου», αναγνωρίζει ο γιατρός, ο οποίος υποστηρίζει τη βελτίωση ορισμένων πτυχών της καθημερινής ζωής προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου.  Ένα σημαντικό μάθημα για μια πιο υγιεινή ζωή...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!