Ασταμάτητος Μέσι: Με την επιστροφή του «έσπασε» νέο ρεκόρ στο MLS και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία

Λιονέλ Μέσι - Φωτ. IMAGO

Ασταμάτητος Μέσι: Με την επιστροφή του «έσπασε» νέο ρεκόρ στο MLS και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία

Κώστας Τόπας 11:39 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 15.09.2024

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 15 τέρματα και τις 15 ασίστ με την Ίντερ Μαϊάμι τη φετινή σεζόν και συνεχίζει να «σπάει» τα ρεκόρ στο MLS.

Η Ίντερ Μαϊάμι δεν είχε τις υπηρεσίες του Λιονέλ Μέσι για πάρα πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν, καθώς ο οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας ταλαιπωρήθηκε με πολλούς τραυματισμούς. Ωστόσο, οι παίκτες του Τάτα Μαρτίνο δεν δυσκολεύτηκαν δυσκολευτεί να πάρουν θετικά αποτελέσματα, με τον Λουίς Σουάρες να ηγείται της επίθεσης και να ανεβάζει την ομάδα του «Pulga» στην κορυφή της βαθμολογίας με 62 βαθμούς.

Μετά τη θεαματική επιστροφή του στη δράση για την Ίντερ Μαϊάμι κόντρα στη Φιλαδέλφεια Ουνιόν, ο Μέσι έχει πλέον στόχο να κερδίσει το Supporters' Shield και το Κύπελλο MLS, ανεβάζοντας το ρεκόρ των τροπαίων του στα 47.

«Μαγικός» Μέσι: Επέστρεψε στη δράση μετά από τρεις μήνες και «καθάρισε» για την Ίντερ Μαϊάμι με δύο γκολ (vids)
REST OF THE WORLD

08:25 - 15.09.2024

«Μαγικός» Μέσι: Επέστρεψε στη δράση μετά από τρεις μήνες και «καθάρισε» για την Ίντερ Μαϊάμι με δύο γκολ (vids)

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και κατάφερε να πετύχει δύο πανέμορφα γκολ, βοηθώντας την Ίντερ Μαϊάμι να πάρει τη νίκη με 2-1 επί της Φιλαδέλφεια Γιούνιον.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο Μέσι είπε: «Όπως είπαμε στην αρχή, γνωρίζουμε την ομάδα που έχουμε και η κατάκτηση της Ασπίδας Υποστηρικτών είναι ένας στόχος. Είμαστε ρεαλιστές και αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Η αλήθεια είναι ότι όλη τη χρονιά είχαμε πολλές κακοτυχίες με τραυματισμούς. Ποτέ δεν ήμασταν σε πλήρη ισχύ - λόγω του ενός ή του άλλου, πάντα μας έλειπαν παίκτες, αλλά η ομάδα πάντα έσπρωχνε μπροστά. Σήμερα, είμαστε στην πρώτη θέση με ένα μεγάλο προβάδισμα, και επάξια, ελπίζουμε ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην κορυφή για το τι σημαίνει και για το τι θα ακολουθήσει».

Με έξι παιχνίδια να απομένουν για την κανονική περίοδο, η Ίντερ Μαϊάμι έχει ήδη κλείσει τη θέση της στα play off του MLS - και θα ελπίζει να συνεχίσει ώστε να σηκώσει το απόλυτο έπαθλο του Κυπέλλου MLS.

Με τα δύο τέρματα που πέτυχε απέναντι στη Φιλαδέλφεια Γιούνιον ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία. Κι αυτό διότι έφτασε τα 15 γκολ και τις 15 ασίστ τη φετινή σεζόν με την Ίντερ Μαϊάμι, σε μόλις 19 αγώνες. Κανείς στην ιστορία του MLS δεν έχει επιτύχει αυτό το κατόρθωμα πιο γρήγορα.

Ο Μέσι είναι ο πιο πολυβραβευμένος ποδοσφαιριστής με 45 τρόπαια στο παλμαρέ του, μαζί με πολλές προσωπικές διακρίσεις. Και φέτος μπορεί να επεκτείνει αυτό το ρεκόρ σε 47 εάν η Ίντερ Μαϊάμι κερδίσει το Κύπελλο MLS και το Supporters' Shield.