Τρομερός Μέσι: Με χατ-τρικ και δύο ασίστ του «μάγου», η Αργεντινή ισοπέδωσε την Βολιβία

Ο Λιονέλ Μέσι με την Αργεντινή - Φωτ. IMAGO

Τρομερός Μέσι: Με χατ-τρικ και δύο ασίστ του «μάγου», η Αργεντινή ισοπέδωσε την Βολιβία

Κώστας Τόπας 08:24 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 16.10.2024

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε άλλη μια τρομερή εμφάνιση για την Αργεντινή, σκοράροντας τρία γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ στον αγώνα με την Βολιβία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νότιας Αμερικής.

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι υποδέχθηκε τη Βολιβία και ο «Pulga» φρόντισε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του, αφού στο 19ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λαουτάρο Μαρτίνες και άνοιξε το σκορ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 43' ο μεσοεπιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι από εκτελεστής μετατράπηκε σε δημιουργός και ανταπέδωσε την χάρη στον Μαρτίνες, με τον επιθετικό της Ιντερ να πετυχαίνει το 2-0.

Προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λιονέλ Μέσι με την δεύτερη ασίστ του, έστρωσε την μπάλα στον Χουλιάν Άλβαρες για να δώσει άνετο προβάδισμα στην ομάδα του.

Αποθέωσε Μέσι ο Γκουαρδιόλα: «Μπορεί να δείχνω ασέβεια αλλά είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ»
PREMIER LEAGUE

11:27 - 14.10.2024

Αποθέωσε Μέσι ο Γκουαρδιόλα: «Μπορεί να δείχνω ασέβεια αλλά είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνέκρινε τον Λιονέλ Μέσι με τον Τάιγκερ Γουντς και τον Μάικλ Τζόρνταν εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι ο Αργεντινός αστέρας της Ίντερ Μαϊάμι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ακόμα κι από τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Πελέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε. Στο 69' ο Τιάγκο Αλμάδα βρήκε δίχτυα για το 4-0, για να αναλάβει ξανά δράση ο συγκλονιστικός Μέσι, που στο 84' και στο 86' σκόραρε ακόμη δύο γκολ για το τελικό 6-0!

Ήταν η πρώτη φορά στη διεθνή καριέρα του Μέσι που είχε τόσα γκολ και ασίστ σε ένα μόνο παιχνίδι, και το χατ τρικ ήταν το 10ο του για την Αργεντινό αστέρα, ισοφαρίζοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο «Pulga» μετράει 110 γκολ με την εθνική του ομάδα, ανεβάζοντας τον δείκτη των συνολικών του τερμάτων στα 844.

«Είναι πολύ ωραίο να παίζεις εδώ νιώθοντας τη στοργή των οπαδών της Αργεντινής», είπε ο Μέσι μετά το παιχνίδι. «Με προκαλεί συγκίνηση να ακούω πώς φωνάζουν το όνομά μου. Όλοι απολαμβάνουμε αυτή τη σύνδεση με τους οπαδούς και μας αρέσει να παίζουμε στο σπίτι μας».

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του και αν θα βοηθούσε την Αργεντινή να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, ο Μέσι ήταν προσεκτικός και ειλικρινής με την απάντησή του.

«Δεν έθεσα καμία ημερομηνία ή προθεσμία για το μέλλον μου», είπε ο Μέσι. «Απλώς το απολαμβάνω όλο αυτό. Είμαι πιο συναισθηματικός από ποτέ και παίρνω όλη την αγάπη από τον κόσμο γιατί ξέρω ότι αυτά μπορεί να είναι τα τελευταία μου παιχνίδια».

Το αποτέλεσμα κράτησε την «Αλμπισελέστε» στην κορυφή της βαθμολογίας με 22 βαθμούς μετά από 10 αγώνες, τρεις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση της Κολομβίας, η οποία νωρίτερα κέρδισε τη Χιλή με 4-0. Η Ουρουγουάη βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16 βαθμούς μετά την ισοπαλία χωρίς τέρματα με τον Ισημερινό.

Δύο ακόμη γύροι προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νότιας Αμερικής θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.