Ακτιβιστές εισέβαλαν στην έπαυλη του Μέσι για να στείλουν δυσοίωνο μήνυμα στον Αργεντινό αστέρα

Λιονέλ Μέσι

Ακτιβιστές εισέβαλαν στην έπαυλη του Μέσι για να στείλουν δυσοίωνο μήνυμα στον Αργεντινό αστέρα

Κώστας Τόπας 14:44 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 06.08.2024

Μια από τις επαύλεις του Λιονέλ Μέσι παραβιάστηκε και βανδαλίστηκε από ακτιβιστές.

Ο 37χρονος αστέρας της Ίντερ Μαϊάμι, Λιονέλ Μέσι, έχει πολλά ακίνητα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης μιας έπαυλης 8,45 εκατομμυρίων λιρών στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα. Το συγκεκριμένο το αγόρασε τον Σεπτέμβριο, αρκετούς μήνες μετά την υπογραφή του για το franchise του Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο MLS.

Φυσικά, τα άλλα ακίνητά του είναι σε μεγάλο βαθμό άδεια ενώ βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακτιβιστές το εκμεταλλεύτηκαν για να οργανώσουν μια διαμαρτυρία σε ένα που του ανήκει στην Ίμπιζα. Η ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα Futuro Vegetal έβαλε στο στόχαστρο την έπαυλη των εννέα εκατομμυρίων λιρών του Μέσι στο ισπανικό νησί, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για «παράνομη κατασκευή».

Ακτιβιστές εισέβαλαν στη βίλα αυτή την εβδομάδα και έβαψαν το ακίνητο κόκκινο και μαύρο, μοιράζοντας φωτογραφίες της πράξης τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δύο μέλη της ομάδας απεικονίστηκαν κρατώντας ένα πανό με το μήνυμα «Βοηθήστε τον πλανήτη, φάτε τους πλούσιους, καταργήστε την αστυνομία».

Εξηγώντας το σκεπτικό τους για την εισβολή στην ιδιοκτησία του αστέρα της Αργεντινής, ο Futuro Vegetal δημοσίευσε στο X: «Βάψαμε την παράνομη έπαυλη του Μέσι στην Ίμπιζα.

Το Μέγαρο είναι μια παράνομη κατασκευή που απέκτησε ο ποδοσφαιριστής έναντι του υπέρογκου ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ αυτό συμβαίνει, μόνο στις Βαλεαρίδες Νήσους μεταξύ 2 και 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως άμεση συνέπεια του καύσωνα.

Το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού είναι υπεύθυνο για την ίδια ποσότητα εκπομπών άνθρακα με τα δύο τρίτα των φτωχότερων. Αυτό είναι δυνατό μόνο επειδή οι δημόσιες αρχές υποστηρίζουν ένα οικονομικό-κοινωνικό σύστημα που απειλεί τη ζωή.

Ενώ η ακροδεξιά κατηγορεί τους μετανάστες για την κρίση και επιδεικνύει ακραία βία εναντίον τους, όσοι από εμάς αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο είναι ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα είναι η κοινωνική ανισότητα. Ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη ρίζα. Χρειαζόμαστε μια ριζική αλλαγή συστήματος για να αντιμετωπίσουμε την Κλιματική Κρίση».

Ο Μέσι βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο, αφού βοήθησε την Αργεντινή να διατηρήσει τον τίτλο του Copa America στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας αναρρώνει από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο που έλαβε κόντρα στην Κολομβία στον τελικό αυτού του τουρνουά. χωρίς επίσημη ημερομηνία επιστροφής για τον πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!