Οι ομάδες του MLS ετοιμάζονται να αλλάξουν για πρώτη φορά τα γήπεδά τους για χάρη του Μέσι

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Mike Ehrmann/Getty Images/Ideal Images

Οι ομάδες του MLS ετοιμάζονται να αλλάξουν για πρώτη φορά τα γήπεδά τους για χάρη του Μέσι

Κώστας Τόπας 08:49 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:50 - 14.08.2024

Αρκετοί σύλλογοι του MLS αναμένεται να κάνουν δραστικές αλλαγές στα γήπεδά τους, μετά την εντυπωσιακή άφιξη του Λιονέλ Μέσι.

Αφού υπέγραψε συμβόλαιο δυόμισι ετών με την Ίντερ Μαϊάμι, ο Λιονέλ Μέσι παρουσιάστηκε επίσημα σε μια ειδική, sold-out εκδήλωση στο DRV PNK Stadium του συλλόγου την Κυριακή (16/07). Ο 36χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ εναντίον της μεξικανικής Κρουζ Αζούλ στο Leagues Cup στις 21 Ιουλίου και ήδη γίνεται λόγος για την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, καθώς οι οπαδοί ανυπομονούν να δουν τον επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας νικητής σε δράση.

Η μετακίνηση του Μέσι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια τεράστια συμφωνία για το MLS συνολικά και ο επίτροπος του πρωταθλήματος, Ντον Γκάρμπερ, έχει λεπτομερώς ορισμένες βασικές αλλαγές που φαίνεται ότι θα γίνουν. Τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να αυξηθούν για αρχή, αλλά ο Γκάρμπερ συζητά την πιθανότητα ο Μέσι να παίξει σε πλήρως τεχνητό χορτάρι.

Επί του παρόντος, οι Seattle Sounders, Portland Timbers, New England Revolution Atlanta United και Charlotte FC έχουν όλες τεχνητό χλοοτάπητα και ο Μέσι αναμένεται να αντιμετωπίσει τις δύο τελευταίες αυτή τη σεζόν. Ο Αργεντινός αστέρας έχει παίξει το μεγαλύτερο μέρος της λαμπερής καριέρας του σε φυσικό χλοοτάπητα και υπάρχουν ανησυχίες για τον πιθανό κίνδυνο τραυματισμού από τις συνθετικές επιφάνειες.

Ο Γκάρμπερ πιστεύει ότι θα ληφθούν μέτρα, με μια λύση να υπάρχει ένα δευτερεύον προσωρινό φυσικό στρώμα γρασιδιού.

«Το MLS φιλοξενεί πολλούς διεθνείς αγώνες και μπορέσαμε να φέρουμε φυσικό χόρτο σε αυτά τα στάδια, αλλά ποτέ δεν το κάναμε αυτό για ένα παιχνίδι κανονικής σεζόν», είπε ο Γκάρμπερ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το «Athletic».

«Οι προσδοκίες μου είναι ότι οι ομάδες θα το προβούν σε αλλαγές, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για όλα αυτά. Πολλοί διεθνείς αστέρες μπαίνουν στο Major League Soccer και είτε τους ιντριγκάρει είτε τους ανησυχεί να μην παίξουν σε πλαστικό χλοοτάπητα. Και μετά βλέπετε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες, τον Ανρί και Κακά, που έπαιξαν στο συγκεκριμένο χλοοτάπητα».

Ο Γκάρμπερ υπαινίχθηκε επίσης μια πιθανή αλλαγή στις ώρες έναρξης για να εξυπηρετήσει το παγκόσμιο κοινό που θέλει να δει τον Μέσι να κάνει ντεμπούτο με την Ίντερ Μαϊάμι.