Οταν ο Μέσι είχε κερδίσει τον Κριστιάνο σε δημοπρασία για ένα απίστευτα σπάνιο αγωνιστικό αυτοκίνητο αξίας 27 εκατ. λιρών

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Οταν ο Μέσι είχε κερδίσει τον Κριστιάνο σε δημοπρασία για ένα απίστευτα σπάνιο αγωνιστικό αυτοκίνητο αξίας 27 εκατ. λιρών

Κώστας Τόπας 09:00 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 21.09.2024

Η κόντρα ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο, καθώς στο παρελθόν οι δύο αστέρες είχαν «μονομαχήσει» σε δημοπρασία για ένα θρυλικό μοντέλο της Ferrari.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελούν μέρος μιας σκληρής αντιπαλότητας στα γήπεδο εδώ και περίπου 15 χρόνια, αλλά ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών μεγάλωσε ακόμα περισσότερο κάποτε σε μια αίθουσα δημοπρασιών για ένα απίστευτα σπάνιο αυτοκίνητο.

Ο Μέσι αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην Ευρώπη, ενώ ο Ρονάλντο έχει φορέσει τις φανέλες των Σπόρτινγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Σήμερα όμως και οι δύο αστέρες δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη, στη «δύση» της καριέρας τους, με τον Μέσι να βρίσκεται τώρα στο MLS με την Ίντερ Μαϊάμι και τον Κριστιάνο στην ομάδα της Σαουδικής Pro League, Αλ Νασρ. Οι δύο αστέρες έχουν καταφέρει να κατακτήσει συνολικά 13 Χρυσές Μπάλες, με τον Αργεντινό να μετράει οκτώ και τον Πορτογάλο πέντε.

Ο Μέσι κέρδισε 10 τίτλους La Liga και τέσσερα Champions League κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπάρτσα, μαζί με τέσσερα τίτλους στην Παρί. Ο Ρονάλντο εν τω μεταξύ έχει κερδίσει τίτλους πρωταθλήματος στη Γιουνάιτεντ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, συμπεριλαμβανομένων πέντε μεταλλίων του Champions League από την εποχή του στο «Ολντ Τράφορντ» και το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η επιτυχία τους δεν περιορίζεται ούτε σε επίπεδο συλλόγων, καθώς ο Ρονάλντο έχει κατακτήσει το Euro και το Nations League με την Πορτογαλία, ενώ ο Μέσι έχει κατακτήσει δύο τίτλους Copa America και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή. Κριστιάνο και Μέσι δικαίως θεωρούνται ως οι «GOAT» του ποδοσφαίρου και αντιμετώπιζαν συχνά ο ένας τον άλλον όταν ο Μέσι ήταν στη Μπαρτσελόνα και κατά τη διάρκεια της περιόδου του Πορτογάλου στη Γιουνάιτεντ, τη Ρεάλ και τη Γιουβέντους.

Αλλά ο ανταγωνισμός τους εκτείνεται πέρα ​​από το γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς κάποτε βρέθηκαν μαζί σε μια αίθουσα δημοπρασιών για την αγοράς ενός εξαιρετικά σπάνιου αυτοκινήτου. Πίσω το 2016 στη δημοπρασία Retromobile στο Παρίσι, Μέσι και Κριστιάνο μπήκαν σε έναν «πόλεμο» προσφορών για μια Ferrari 335 S Spider Scaglietti, την οποία μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Ferrari 335 S Spider Scaglietti,

Το αυτοκίνητο είναι απίστευτα σπάνιο, με μόνο τέσσερα μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1957 και 1958. Διαθέτει κινητήρα V12, σχεδόν 400 ίππους με εκτιμώμενη τελική ταχύτητα 186 μίλια/ώρα και είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με το εμβληματικό κόκκινο χρώμα της Ferrari.

Και το αυτοκίνητο για το οποίο πωλήθηκε για 27 εκατομμύρια λίρες, με τον Μέσι να είναι αυτός που τελικά αγόρασε το αυτοκίνητο, νικώντας και με αυτόν τον τρόπο τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Κριστιάνο. Ο Αργεντινός αστέρας γιόρτασε εκείνη την εποχή δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στο Instagram καθώς κρατούσε ένα παιχνίδι Ferrari από την ταινία Cars με τη λεζάντα «Το νέο μου αυτοκίνητο».

Με τα χρήματα που έχει βγάλει ο Μέσι σε όλη του την καριέρα το να δαπανήσει αυτό το χρηματικό ποσό σε ένα αυτοκίνητο πιθανότατα δεν θα έχει επιβαρύνει πολύ τα οικονομικά του.