Θρύλος της Premier League που είπε ότι είναι «καλύτερος του Μέσι» παίζει ακόμα μπάλα στα 39 του

Λιονέλ Μέσι και Ούγκο Ροδαγιέγκα

Θρύλος της Premier League που είπε ότι είναι «καλύτερος του Μέσι» παίζει ακόμα μπάλα στα 39 του

Κώστας Τόπας 13:44 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 26.07.2024

Ένας ανερχόμενος αστέρας του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής που κάποτε επισκίασε τον σπουδαίο Λιονέλ Μέσι καθ' οδόν για να γίνει θρύλος σκόρερ της Premier League εξακολουθεί να αγωνίζεται στα 39 του.

Ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής που κάποτε επισκίασε τον Λιονέλ Μέσι - καθοδόν να γίνει θρύλος της Premier League.

Αλλά σχεδόν δύο δεκαετίες αφότου φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ήταν καλύτερος παίκτης από το σύμβολο της Αργεντινής, ο πρώην αστέρας της Γουίγκαν, Ούγκο Ροδαγιέγκα, τώρα αρνείται ότι έχει προτείνει κάτι τέτοιο. Ο Ροδαγιέγκα, ο οποίος έκλεισε τα 39 του χρόνια την Πέμπτη (25/07) πήγε στο πρωτάθλημα U-20 Νότιας Αμερικής με την Κολομβία τον χειμώνα του 2005.

Τα βλέμματα του κόσμου του ποδοσφαίρου ήταν στραμμένα στον νεαρό της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, αλλά ήταν ο αστέρας της Ντεπόρτες Κιντίο, Ροδαγιέγκα, που οδήγησε το έθνος του στη δόξα. Κάνοντας το ντεμπούτο του στο παιχνίδι της Κολομβίας εναντίον της Βολιβίας, ο 19χρονος μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο και πέτυχε τέσσερα γκολ σε 45 λεπτά. Κάπως έτσι κέρδισε και το παρατσούκλι «Rodagol».

Η Κολομβία τελείωσε τη διοργάνωση ως πρωταθλήτρια και ο Ροδαγιέγκα έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του τουρνουά με συνολικά 11 γκολ σε εννέα παιχνίδια. Και ενώ η Αργεντινή πήρε εκδίκηση αποβάλλοντάς την από το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της FIFA , ο Ροδαγιέγκα είχε μπει σε έναν δρόμο που θα τον πήγαινε τελικά στην Αγγλία.

Μιλώντας εκείνη την εποχή, αναφέρθηκε ότι ο Ροδαγιέγκα είπε ότι η μόνη διαφορά μεταξύ αυτού και του Μέσι ήταν ότι ο αντίπαλός του έπαιζε για την Μπαρτσελόνα και έπαιζε για μια ομάδα της Κολομβίας «γιο-γιο» που αγωνιζόταν για υποβιβασμό, πριν προσθέσει ότι ήταν καλύτερος από τον μελλοντικό νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όμως, μιλώντας τον περασμένο Δεκέμβριο, αρνήθηκε ότι έκανε ποτέ τέτοιο ισχυρισμό.

Είπε στην Diario AS: «Δεν είμαι καλύτερος από τον Μέσι. Δεν είμαι καλύτερος από κανέναν». Και διευκρινίζοντας την κατάσταση με το ESPN, πρόσθεσε: «Εκείνη την ημέρα (ο ρεπόρτερ) με ρώτησε: "Πιστεύεις ότι είσαι ο καλύτερος στο τουρνουά;" "Είναι το καλύτερο μου τουρνουά, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι καλύτερος από τον Μέσι", του είπα».

Εξήγησε επίσης την απογοήτευσή του για το πώς συζητείται ακόμα το θέμα στην Κολομβία και είπε ότι ήταν ο αργεντίνικος Τύπος που το ξεκίνησε παίρνοντας συνέντευξη του. Ο Ροδαγιέγκα είπε ότι δεν θυμόταν το όνομα του δημοσιογράφου, αλλά θυμήθηκε ότι ο ρεπόρτερ του είπε: «Ούγκο, σε συγχαίρουμε στην Αργεντινή, γιατί είσαι η φιγούρα του πρωταθλήματος και ο σκόρερ».

Ο Ροδαγιέγκα παρά το γεγονός ότι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Γουίγκαν όλων των εποχών στην Premier League, του επετράπη να φύγει όταν έληξε το συμβόλαιό του το 2012 και εντάχθηκε στη Φούλαμ, όπου δεν μπορούσε να επαναλάβει τα κατορθώματά του.

Ακολούθησαν ομάδες όπως η Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ, Τραμπζονσπόρ και η Ντενζιλσπόρ απόλαυσε πολλές σεζόν με πολλά γκολ και μακριές άγονες περιόδους, πριν μετακομίσει στην Μπαχία στην Ιταλία και στη συνέχεια στη Σάντα Φε.