«Triple Crown»: Ποιο είναι το κλειστό κλαμπ θρύλων που ανήκει ο Μέσι κι άλλοι οκτώ παίκτες

Ο Λιονέλ Μέσι με τον Ροναλντίνιο και ο Κακά

«Triple Crown»: Ποιο είναι το κλειστό κλαμπ θρύλων που ανήκει ο Μέσι κι άλλοι οκτώ παίκτες

Κώστας Τόπας 08:27 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 04.10.2024

Ποιο είναι το «Triple Crown» κλαμπ στο οποίο ανήκει ο Λιονέλ Μέσι μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή και απαρτίζεται από μόλις εννέα ποδοσφαιριστές;

Ο οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι έδωσε μια σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων που οδήγησαν την Αργεντινή στη δόξα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Έχοντας πλέον στη συλλογή του και το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Αργεντινός σταρ μπήκε στο κλειστό κλαμπ «Triple Crown», στο οποίο υπάρχουν μόνο εννέα ποδοσφαιριστές. Τι είναι λοιπόν το κλαμπ «Triple Crown»; Λοιπόν, όλα τα μέλη έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Champions League και τουλάχιστον μία Χρυσή Μπάλα.

Αφού κέρδισε το Champions League και τη Χρυσή Μπάλα πριν από το τουρνουά του 2022 στο Κατάρ, ο «Λίο» ολοκλήρωσε το σετ μετά την ιστορική νίκη της Αργεντινής. Ο θρύλος της Βραζιλίας, Κακά, καλωσόρισε τον Μέσι στον σύλλογο δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στο story του στο Instagram, με λεζάντα που έγραφε: «Καλώς ήρθες στο κλαμπ, Λέο Μέσι».

Άλλα μέλη του συλλόγου «Triple Crown» περιλαμβάνουν τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αγγλία το 1966, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 1968 με τη Γιουνάιτεντ και τη Χρυσή Μπάλα το 1966.

Ο σπουδαίος Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ ήταν νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974, ενώ κέρδισε τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα με την Μπάγερν και αναδείχθηκε νικητής της Χρυσής Μπάλας το 1972 και το 1976.

Ένας άλλος Γερμανός θρύλος, ο Γκερντ Μίλερ, είναι επίσης μέλος του «Triple Crown», έχοντας κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974. Κέρδισε επίσης δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα στη σειρά από το 1974 έως το 1976, καθώς και τη Χρυσή Μπάλα το 1970.

Ο Πάολο Ρόσι είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Ιταλίας που πήρε στα χέρια του το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 1985 και τη Χρυσή Μπάλα το 1982. Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι άλλο ένα μέλος του συλλόγου έχοντας κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, το Champions League το 2002 και τη Χρυσή Μπάλα το 1998.

Και τέλος, η θρυλική «τριπλέτα» της Βραζιλίας, Ροναλντίνιο, Ριβάλντο και Κάκα είναι όλοι μέλη του «Triple Crown» καθώς κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, καθώς και πολλά Champions League και Χρυσή Μπάλα μεταξύ τους.

Πρόσφατα, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τους 46 τίτλους, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον και έγραψε ιστορία, αφήνοντας πίσω του τους Ντάνι Άλβες (44), αλλά και τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά που είναι στους 35.