Μετά τον Λαμίν Γιαμάλ, έρχεται ο Καβάν Σάλιβαν - Ποιος είναι ο 14χρονος που έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο με τη Μάντσεστερ Σίτι

Μετά τον Λαμίν Γιαμάλ, έρχεται ο Καβάν Σάλιβαν - Ποιος είναι ο 14χρονος που έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο με τη Μάντσεστερ Σίτι

Sportal newsroom 14:54 - 18.07.2024

Ο 14χρονος Καβάν Σάλιβαν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Φιλαδέλφεια Γιούνιον και έγραψε ιστορία. Έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Euro από την Ισπανία με πρωταγωνιστή τον Λαμίν Γιαμάλ, ο μόλις 14 ετών και 293 ημερών Καβάν Σάλιβαν κατάφερε να γράψει ιστορία στο MLS !

Ο ίδιος πέρασε ως αλλαγή στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα στη Φιλαδέλφεια Γιούνιον και τη Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον και έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έχει πραγματοποιήσει ντεμπούτο σε επαγγελματική κατηγορία της Αμερικής.

«Αυτή τη μέρα περίμενα όλη μου τη ζωή. Το να κάνω το ντεμπούτο μου στο MLS και στην Φιλαδέλφεια Γιούνιον, και να μοιράζομαι το γήπεδο με τον μεγάλο μου αδερφό είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό. Ευχαριστώ τους οπαδούς, την οικογένειά μου και την πόλη της Φιλαδέλφειας που έκαναν αυτή τη στιγμή τόσο ξεχωριστή για μένα. Αυτή είναι μόνο η αρχή».

Με αυτό το ντεμπούτο ο νεαρός Σάλιβαν, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε στην κατοχή του ο Φρέντι Αντού κατά 13 ημέρες, μιας και είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 14 ετών και 306 ημερών με την DC United το 2004.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σάλιβαν έχει υπογράψει ήδη προσύμφωνο με την Μάντσεστερ Σίτι. Η συμφωνία τον δύο πλευρών είναι ο νεαρός να γίνει κάτοικος Μάντσεστερ το 2027 όταν θα είναι πλέων 18 ετών και για μία εξαετία, με την Φιλαδέλφεια Γιούνιον να εισπράττει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ίντερ Μαιάμι κυκλοφόρησε νέες φανέλες, εμπνευσμένες από το επιτυχημένο σόου «Miami Vice»

Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι, έχει παραδοσιακά χρώματα της το ροζ και το μαύρο, μετά την έλευση του Αργεντινού «σούπερ σταρ» έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Πλέον έβγαλε και μια τρίτη εναλλακτική «ρετρό» εμφάνιση στη δημοσιότητα.

Η Ίντερ Μαϊάμι μόλις αποκάλυψε τη νέα της φανέλα, η οποία θα φορεθεί για το υπόλοιπο της σεζόν του MLS του 2024 και πιθανότατα το Κύπελλο Λιγκ. Αυτή η φανέλα είναι μέρος της «Συλλογής Αρχείων» του πρωταθλήματος.

Η νέα φανέλα ξεφεύγει από τα χαρακτηριστικά χρώματα της ομάδας δηλαδή το μαύρα και ροζ και υιοθετεί μια πράσινη απόχρωση με πορτοκαλί τόνους, παραπέμποντας ξεκάθαρα στους «Miami Dolphins» μια ομάδα NFL από την ίδια πόλη.

Tags: