Μετά τους Περέιρα, Κοϊτά και Στρακόσια, η ΑΕΚ φορτσάρει για φορ και αριστερό μπακ

Ηλιόπουλος, Αλμέιδα

i

Μάριος Ηλιόπουλος και Ματίας Αλμέιδα/intime

Μετά τους Περέιρα, Κοϊτά και Στρακόσια, η ΑΕΚ φορτσάρει για φορ και αριστερό μπακ

Κώστας Τσίλης 11:04 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 08.07.2024

Η Ένωση ολοκληρώνει τα διαδικαστικά και τελειώνει με τον Αργεντινό μέσο, τον Μαυριτανό μεσοεπιθετικό και τον Αλβανό τερματοφύλακα και προχωρά για να κλείσει τις δυο επόμενες μεταγραφικές της προτεραιότητες

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ πέρασαν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, βουτηγμένοι μέσα στην... γραφειοκρατία. Ήταν βλέπετε σε πλήρη εξέλιξη η ανταλλαγή των εγγράφων για την ολοκλήρωση των μεταγραφών κυρίως του Θωμά Στρακόσια και του Αμπουμπακαρί Κεϊτά. Αλλά και για τον Ρομπέρτο Περέιρα υπάρχουν τυπικά διαδικαστικά μετά την συμφωνία.

Τα ανούσια επικοινωνιακά παιχνίδια της Μοντερέι και η πραγματική διάσταση της υπόθεσης Πινέδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:02 - 07.07.2024

Τα ανούσια επικοινωνιακά παιχνίδια της Μοντερέι και η πραγματική διάσταση της υπόθεσης Πινέδα

Η "βροχή" δημοσιευμάτων από το Μεξικό σχετικά με τις προτάσεις προς την ΑΕΚ είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και αυτό που συμβαίνει στα αλήθεια με τον διεθνή χαφ

Πάντως στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως από σήμερα και μέσα στο επόμενο τριήμερο, θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν και να ανακοινώσουν και τον Αργεντινό μέσο και τον Αλβανό τερματοφύλακα και τον Μαυριτανό μεσοεπιθετικό. Ωστόσο έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα χρονοδιαγράμματα, είναι μάλλον απίθανο να προλάβει κάποιος να ταξιδέψει στην Ολλανδία, καθώς η προετοιμασία εδώ στο Μπουργκ ολοκληρώνεται την Τετάρτη και την Πέμπτη η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα.

Το μείζον πάντως, είναι να τελειώσει και το τυπικό κομμάτι των τριών μεταγραφών. Και από εκεί και πέρα η ΑΕΚ "φορτσάρει" για να κλείσει άλλες δυο άμεσες μεταγραφικές προτεραιότητες. Του σέντερ φορ και του αριστερού μπακ. Αυτές είναι οι δυο κινήσεις πάνω στις οποίες πλέον επικεντρώνονται η ΑΕΚ. Έχει ήδη ξεχωρίσει περιπτώσεις και μάλιστα δυνατές και για τις δυο θέσεις. Και τις δουλεύει, προσπαθώντας να περάσει και κάτω από τα... ραντάρ, μέχρι να τις έχει προχωρήσει πολύ.

Για την ενίσχυση στην θέση του σέντερ φορ, δεν υπολογίζεται η περίπτωση του Χοακίν Κορέα. Ο Αργεντινός της Ίντερ είναι περισσότερο δεύτερος επιθετικός και λιγότερο φορ. Έτσι κι αλλιώς είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, την οποία η ΑΕΚ δεν μπορεί δεδομένα να βάλει ως προτεραιότητα. Αλλά και αγωνιστικά, δεν μπορεί να προορίζεται για να καλύψει το κενό του Πόνσε.

Η ΑΕΚ έχει εντοπίσει και ξεχωρίσει περιπτώσεις και επιθετικού αλλά και αριστερού μπακ που ταιριάζουν σ' αυτό που ψάχνει. Και πλέον είναι απόλυτη προτεραιότητα, να εργαστεί προκειμένου να προχωρήσουν αυτές οι προσθήκες. Να μπορέσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να κλείσει τον φορ και τον αριστερό μπακ. Αυτές θέλουν στην ΑΕΚ να είναι οι επόμενες κινήσεις.

Όσον αφορά την θέση του δεξιού μπακ, η ΑΕΚ εξακολουθεί να κρατά στο μπλοκάκι της τον Μόουζες Οντουμπάτζο. Και μάλιστα εξακολουθεί να τον κρατά αρκετά ψηλά. Όμως κοιτάζει και προς άλλες περιπτώσεις, αλλά την δεδομένη στιγμή μοιάζει να έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα οι κινήσεις για την θέση του σέντερ φορ και του αριστερού μπακ.