Μεταξύ συγγενών και φίλων το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Λάρνακας

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κάνουν προθέρμανση μπροστά στο άδειο «πέταλο» της 13-14

i

Intime

Μεταξύ συγγενών και φίλων το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Λάρνακας

Sportal newsroom 21:21 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:24 - 13.07.2024

Απογοητευτική ήταν η προσέλευση των οπαδών του Παναθηναϊκού στο πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, σε μία ένδειξη αποστασιοποίησης και αντίδρασης.

Εν μέσω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα, ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι του για το καλοκαίρι του 2024, υποδεχόμενος στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας.

Το ματς διεξάγεται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και όχι στο «Σπύρος Λούης», επειδή εκεί εκτελούνται εργασίες για τον χλοοτάπητα και για τη βελτίωση άλλων υποδομών στις εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, η ανταπόκριση των οπαδών του Παναθηναϊκού ήταν απαγοητευτική. Στη σέντρα της αναμέτρησης, περίπου 500 θεατές βρίσκονταν στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης». Ένα νούμερο αναμφίβολα ελάχιστο, σε σύγκριση με τη δυναμική του Συλλόγου.

Ασφαλώς, τα αίτια είναι πολλά για την μικρή προσέλευση. Με πρώτη και κύρια τη δυσαρέσκεια για την περσινή αποτυχία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η οποία επέτεινε την αποχή από τον τίτλο στα 14 χρόνια.

Επίσης, επιρροή είχε η εικόνα της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο στα φιλικά της Αυστρίας, με την ισοπαλία με την Πάφο και την ήττα από τη Μπράουνσβαϊκ. Αλλά και η καθυστέρηση στη μεταγραφική ενίσχυση του Τριφυλλιού.

Από τη στιγμή που ο ενθουσιασμός λείπει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, τότε και άλλες μικρότερες παραμέτροι επηρέασαν την παρουσία των φίλων των «πράσινων». Όπως η υψηλή θερμοκρασία, το υποχρεωτικό πλέον ηλεκτρονικό εισιτήριο και το ταξίδι πολλών εκτός Αθήνας για το Σαββατοκύριακο.

Πάντως, αυτό που μετράει είναι πως λίγες μέρες πριν το πρώτο επίσημο εντός έδρας, ο κόσμος του Συλλόγου έχει αποστασιοποιηθεί. Δεν δείχνει σημάδια πως νιώθει δίπλα στους παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο, οι οποίοι έχουν ανάγκη από την υποστήριξη του στα προκριματικά του Europa League.