Τι λέει το Big-5 για το ενδεχόμενο «λουκέτου» στις εξέδρες

Τι λέει το Big-5 για το ενδεχόμενο «λουκέτου» στις εξέδρες

Sportal newsroom 12:07 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 14.08.2024

Αντίθετοι με το ενδεχόμενο «λουκέτου» είναι οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ κι Άρης.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στου Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα Λιγκ Καπ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Μελίνα Μερκούρη», οδήγησαν σε σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Την Κυριακή (10/12) οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Ο 18χρονος δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Το πρωί της Δευτέρας (11/12) στα δικαστήρια έφτασε ο 18χρονος, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για τις πράξεις του. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σε λίγη ώρα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για την αντιμέτωπιση της βίας. Τα δύο σενάρια που τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη ήταν η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν και οι ενώσεις των αστυνομικών. Και δεύτερον η διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Το επικρατέστερο όμως σενάριο είναι η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στο ποδόσφαιρο μέχρι νεωτέρας. Μάλιστα για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ενημερώθηκαν από την UEFA οι προσεχείς αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε Europa League και Europa Conference League. Μία απόφαση που τελικά αν παρθεί δεν είναι καθόλου αρεστή στους «Big-5» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την ΑΕΚ, δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση, όμως είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να δουν να μπαίνει «λουκέτο» στην «OPAP Arena». Ειδικά από τη στιγμή που είναι η ομάδα με τα περισσότερα εισιτήρια που διατέθηκαν στα γήπεδα των ομάδων, μετρώντας 183.541 εισιτήρια στην «OPAP Arena». 

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, τοποθετήθηκε μέσω του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος μέσω «X» χαρακτήρισε «ντροπή» τη συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, δημοσιοποίησε το mail που έστειλε η UEFA στους αντιπάλους των τριών ελληνικών ομάδων που θα παίξουν εντός έδρας.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει εκφράσει κάποια επίσημη θέση για το όλο ζήτημα, ωστόσο και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο αυτό. Αλλωστε σε περίπτωση που ισχύσουν τα μέτρα για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκού θα παίξουν την προσεχή Πέμπτη τα κρίσιμα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων τους.

Συγκεκριμένα, ενόψει της ανακοίνωσης των μέτρων από την Κυβέρνηση για τις «σκληρές» το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος τοποθετήθηκε σχετικά και έκανε λόγο για «τσουβάλιασμα» και για «παραδοχή ήττας».

Τέλος και ο Άρης θεωρεί πως θα δεχθεί πλήγμα τόσο οικονομικό, όσο και αγωνιστικό από την απουσία φιλάθλων στα εντός έδρας παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ενημερώθηκαν από την UEFA οι προσεχείς αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε Europa League και Europa Conference League.

🔴Baladeros LIVE: Ο κρίκος της οπαδικής βίας και οι άδειες εξέδρες

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο