Μητέρα Ρουμπιάλες για την απεργία πείνας: «Δεν με νοιάζει να πεθάνω, να πει την αλήθεια η Ερμόσο»

Μητέρα Ρουμπιάλες για την απεργία πείνας: «Δεν με νοιάζει να πεθάνω, να πει την αλήθεια η Ερμόσο»

Sportal newsroom 12:49 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 14.08.2024

Η μητέρα του Λουίς Ρουμπιάλες, Ανχέλα Μπεχάρ, μίλησε για πρώτη φορά μέσα από την εκκλησία μετά την απεργία πείνας που κάνει ως αντίδραση για όσα κατηγορείται ο γιος της.

Σχεδόν μία βδομάδα έχει περάσει μετά το φιλί στο στόμα του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια της απονομής του τίτλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στην Ισπανία. Μετά το εν λόγω περιστατικό έχει ξεσπάσει σάλος, η Εισαγγελία του Εθνικού Δικαστηρίου ξεκίνησε προανακριτική διαδικασία για το φιλί του προέδρου της RFEF, στην Ισπανίδα ποδοσφαιρίστρια για ορισμένα «γεγονότα που θα μπορούσαν να συνιστούν έγκλημα σεξουαλικής συμπεριφοράς και προσβολή». 

Ομοίως, η Εθνική Εισαγγελία προτείνει στην Τζένι Ερμόσο να εμφανιστεί ως θύμα σεξουαλικής επίθεσης, «σε περίπτωση που επιθυμεί να επισημοποιήσει μια ρητή καταγγελία». 

Με αναστολή για 90 ημέρες από τη FIFA ο Ισπανός δέχεται επίσης πίεση από την ισπανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιολάντα Ντίαζ, και ο υπουργός Μικέλ Ισέτα, επίσης πρόεδρος του Ανώτερου Αθλητικού Συμβουλίου (CSD), επέκριναν τις ενέργειές του και του ζήτησαν να αναλάβει τις ευθύνες του. Έτσι, υποβλήθηκε καταγγελία στο Διοικητικό Αθλητικό Δικαστήριο (ΤΑΔ) για «πολύ σοβαρά αδικήματα».

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα η Άνχελες Μπεχάρ, η μητέρα του Λουίς Ρουμπιάλες, προέδρου της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που έχει ανασταλεί προσωρινά από τα καθήκοντά του, κλείστηκε χθες το πρωί στην εκκλησία Divina Pastora στο Μοτρίλ και κήρυξε απεργία πείνας μέχρι να βρεθεί λύση στο «απάνθρωπο και αιματηρό κυνήγι του γιου του που δεν το αξίζει», σύμφωνα με τα λεγόμενα της.

Η Ανχέλα Μπεχάρ φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να φτάσει στα άκρα για την υπεράσπιση του γιου της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να μείνει νηστική μέχρι να την εγκαταλείψει το σώμα της.

Μέσα από την εκκλησία και μέσω whatsapp, η μητέρα του Ρουμπιάλες μίλησε για πρώτη φορά, ανταλλάσσοντας μηνύματα με ρεπόρτερ του «The summer program»:

Ποιος είναι ο Λουίς Ρουμπιάλες, που η FIFA τον έπαυσε από τα καθήκοντά του, για το φιλί στην Ερμόσο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:49 - 27.08.2023

Ποιος είναι ο Λουίς Ρουμπιάλες, που η FIFA τον έπαυσε από τα καθήκοντά του, για το φιλί στην Ερμόσο

Η FIFA έπαυσε από τα καθήκοντά του προσωρινά τον πρόεδρο της Ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες και του απαγόρευσε να έρθει σε επαφή με την Τζένιφερ Ερμόσο μετά το φιλί που της έδωσε στην απονομή του τροπαίου στην Ισπανία στο Μουντιάλ Γυναικών. Ποιος είναι ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) που τιμωρήθηκε από τη FIFA;

«Γεια σας, θέλω αυτό το κορίτσι (Ερμόσο) να πει την αλήθεια. Είμαι καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Τώρα, σας παρακαλώ, θέλω να προσευχηθώ. Πιστεύω πραγματικά στον Θεό και ζητώ την αλήθεια. Θα είμαι εκεί μέχρι να αντέξει το σώμα μου, δεν με πειράζει να πεθάνω για τη Δικαιοσύνη, γιατί ο γιος μου είναι αξιοπρεπής άνθρωπος. Δεν είναι δίκαιο αυτό που κάνουν», είπε χαρακτηριστικά.