Μια δεκατετράδα σκόρερ για τον ΠΑΟΚ

Στέφαν Σβαμπ - Καμαρά

i

©Intime

Μια δεκατετράδα σκόρερ για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι σχετικά με το σκοράρισμα.

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Super League δεν υπήρχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, με το πρωτάθλημα να σταματά λόγω των αγώνων για τις Εθνικές ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε έναν κύκλο παιχνιδιών, παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League, ωστόσο στην Ευρώπη δεν τα πήγε τόσο καλά. Το League Phase ξεκίνησε για τους «ασπρόμαυρους» με δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει πρώτα την ήττα από τη Γαλατασαράι (3-1) και στη συνέχεια από τη Στεάουα (0-1).

Η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα στα μετόπισθεν, ένα ζήτημα που βελτίωσε σταδιακά στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ. Όπως και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, έτσι και φέτος η ομάδα παρουσιάζει πλουραλισμό στην επίθεση, τουλάχιστον στις πρώτες αναμετρήσεις της νέας σεζόν. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκουν αρκετά γκολ από όλες τις γραμμές τους, με τους μεσοεπιθετικούς να έχουν τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα. Μάλιστα, μετά από 15 ματς και 29 γκολ ενεργητικό δεν έχει καταφέρει να βρει πολλά τέρματα από τα σέντερ φορ του (Μπράντον, Τσάλοφ, Τισουντάλι, Σαμάτα). Οι τέσσερις αυτοί στράικερ έχουν πετύχει όλοι μαζί δύο γκολ (!) μέχρι στιγμής.

Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου πέτυχε μία εντυπωσιακή νίκη σημειώνοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, παίρνοντας ένα πολύτιμο διπλό. Ο Στέφαν Σβαμπ «κλείδωσε» τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις. Παράλληλα, ο Αυστριακός μέσος με αυτό το τέρμα ισοφάρισε τον Τάισον στην κορυφή της λίστας των φετινών σκόρερ.

Τάισον και Σβαμπ οδηγούν την «κούρσα» των πρώτων σκόρερ, έχοντας αμφότεροι από τέσσερα τέρματα, ενώ ακολουθούν οι Κουλιεράκης, Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Καμαρά, Μουργκ και Κωνσταντέλιας, οι οποίοι μετρούν από δύο γκολ ο έκαστος.Την ίδια στιγμή από ένα τέρμα έχουν σκοράρει οι Ντεσπόντοφ, Σάστρε, Τισουντάλι , Τσάλοφ και Εκόνγκ.

Οι σκόρερ της σεζόν μέχρι στιγμής:

Τάισον (4 γκολ)

Στέφαν Σβαμπ (4 γκολ)

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (3 γκολ)

Μαγκομέντ Οζντόεφ (2 γκολ)

Μαντί Καμαρά (2 γκολ)

Αντρίγια Ζίβκοβιτς (2 γκολ)

Ράχμαν Μπάμπα (2 γκολ)

Τόμας Μουργκ (2 γκολ)

Γιάννης Κωνσταντέλιας (2 γκολ)

Κίριλ Ντεσπόντοφ (1 γκολ)

Ζόαν Σάστρε (1 γκολ)

Φέντορ Τσάλοφ (1 γκολ)

Ταρίκ Τισουντάλι (1 γκολ)

Γουίλιαμ Τροστ Έκονγκ (1 γκολ)