Μια διακοπή που την έχει ανάγκη ο υπό διαμόρφωση Άρης
i

©intime

Μια διακοπή που την έχει ανάγκη ο υπό διαμόρφωση Άρης

Εν μέσω αναταραχής από τα συνεχή εις βάρος του διαιτητικά σφάλματα, ο Άρης έχει μια καλή ευκαιρία να δουλέψει πάνω στην αγωνιστική του βελτίωση και την αφομοίωση των νέων προσώπων.

Το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας στον Άρη, από το Σάββατο το βράδυ αναλώνεται στην αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα από τη διαιτησία και η αίσθηση που υπάρχει, ότι χάθηκαν αδίκως τέσσερις βαθμοί σε Περιστέρι και Κλεάνθης Βικελίδης, εξαιτίας διαιτητικών σφαλμάτων ή λάθος ερμηνείας στις επίμαχες φάσεις, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα αγωνιστικά ζήτημα που ανέδειξαν τα τρία πρώτα επίσημα ματς της σεζόν. Το κομμάτι της διαιτησίας, είναι κάτι που αφορά τη διοίκηση. Αυτή θα πρέπει να βρει τον τρόπο να προστατέψει την ομάδα από τις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και παράλληλα να μην αποπροσανατολίζονται παίκτες και τεχνικό τιμ και… φορτώνονται με κάρτες αφειδώς. Ήδη οι κιτρινόμαυροι μετρούν 13 κίτρινες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, και τέσσερις ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο όριο (Μοντόγια, Μπράμπετς, Φρίντεκ και Σαμόρα).

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η υπό διαμόρφωση ακόμη ομάδα του Άρη, είναι προφανές και σε μεγάλο βαθμό λογικό, ότι θέλει τον χρόνο της. Το πρώτο international break, δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Μάντζιο να δουλέψει στο μοντάρισμα της ομάδας, στην ενσωμάτωση των νέων παικτών και όσων προστέθηκαν με καθυστέρηση στο ρόστερ, στη βελτίωση της λειτουργίας της, τόσο σε φάση άμυνας όσο και σε αυτή της επίθεσης και ειδικά στον τρόπο που θα ξεκλειδώνει παιχνίδια που ο αντίπαλος θα αμύνεται χαμηλά στο γήπεδο, όπως ο Αστέρας μέχρι να δεχθεί το γκολ.

Η αξιοποίηση του Λόρεν Μορόν που φαίνεται ότι μένει, είναι ένα ακόμη κομμάτι που λογικά θα δουλευτεί, αφού είναι ένα υπερόπλο στα χέρια του Μάντζιου, όπως έδειξε και η μια και μοναδική φορά που πήρε την μπάλα σωστά στην περιοχή. Η διαφορετική εικόνα του Μάνου Γκαρθία προσώρας, η προσθήκη δυο καλών χαφ (Μόντσου και Σιφουέντες), δυο νέων μπακ αλλά και πλάγιων επιθετικών, αλλάζει τον τρόπο που μπορεί να εκδηλώνει επιθέσεις ο Άρης και η διακοπή προσφέρει την ευκαιρία να γίνουν πράγματα που εν μέσω αγώνων δεν είναι εύκολο.

Για τον Άρη άλλωστε ακολουθεί μια δύσκολη τετράδα αγώνων, πριν από την επόμενη διακοπή (ΟΦΗ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Λαμία) που περιλαμβάνει και τα πρώτα ντέρμπι στα οποία θα δοκιμαστεί η νέα ομάδα. Η λογική λέει ότι τώρα που ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (ίσως γίνει μια ακόμη κίνηση), η… μπάλα είναι στο γήπεδο του Μάντζιου να αξιοποιήσει το διάστημα που του δίνει η διακοπή και να φέρει τη νέα ομάδα στα μέτρα του, αφού φαίνεται, δυστυχώς, ότι μόνο η αγωνιστική βελτίωση του γκρουπ, μπορεί να είναι το αντίδοτο (και όχι πάντα φυσικά) σε αποφάσεις τύπου Τσιμεντερίδη και Παπαδόπουλου…