Ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το φρικτό ατύχημα στο σκι

Μίκαελ Σουμάχερ

i

©IMAGO

Ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το φρικτό ατύχημα στο σκι

Νεφέλη Μπισμπίκη 20:29 - 04.10.2024

Το μεγάλο μυστήριο σχετικά με την υγεία του Μίκαελ συνεχίζει να απασχολεί, με τις πρόσφατες αποκαλύψεις να κάνουν λόγο πως μπορεί να επικοινωνεί, αλλά με έναν αποκαρδιωτικό τρόπο.

Ένα τραγικό ατύχημα, όχι στην F1 αλλά στο σκι, ήταν η αιτία για να αλλάξει ολόκληρη η ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ. Από το 2013 και έπειτα, ακούγονται διάφορες θεωρίες σχετικά με την κατάστασή του, με πιο πρόσφατο γεγονός, τις φήμες πως εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα στον γάμο της κόρης του στην Μαγιόρκα, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από 11 χρόνια.

Σπάνια υπάρχουν ενημερώσεις για την υγεία του, αλλά όσοι τον έχουν επισκεφτεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρουν πως ναι μεν έχει αλλάξει, αλλά μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις του και να επικοινωνήσει, έστω και με τα μάτια. Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Ελιζαμπέτα Γκρεκοράτσι, η πρώην σύζυγος του Ιταλού επιχειρηματία, Φλάβιο Μπριατόρε, η οποία δήλωσε στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, πως ο Σουμάχερ δεν μιλάει, αλλά μπορεί να εκφραστεί αλλιώς.

«Ο Μίκαελ δεν μιλάει, επικοινωνεί με τα μάτια του. Μόνο τρεις άνθρωποι μπορούν να τον επισκεφτούν και ξέρω ποιοι είναι»

«Μετακόμισαν στην Ισπανία και η γυναίκα του δημιούργησε ένα νοσοκομείο σε αυτό το σπίτι», πρόσθεσε.

Πριν πέντε χρόνια, κάποιος από το περιβάλλον του Σουμάχερ, είχε εκμυστηρευτεί: «Όταν τον βάζεις στο αναπηρικό του καροτσάκι με θέα το όμορφο πανόραμα των βουνών στη λίμνη, ο Μάικλ μερικές φορές κλαίει».

Κατά τη διάρκεια του τραγικού ατυχήματος, το κράνος του Σουμάχερ υπέστη τέτοια βλάβη από την δύναμη και η καταστροφική πρόσκρουση ήταν τέτοια, που κατάφερε να σπάσει το κρανίο του, προκαλώντας σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Μεταφέρθηκε γρήγορα με ελικόπτερο σε ιατρικό κέντρο, υποβλήθηκε σε δύο επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις για να ανακουφίσει την εγκεφαλική πίεση.

Οι αρχικές αναφορές ήταν τρομακτικές, επιβεβαιώνοντας ότι ο Σουμάχερ είχε εγκλωβιστεί σε μια μάχη ζωής και θανάτου. Τελικά, τον Απρίλιο του 2014, η οικογένεια έσπασε τη σιωπή της, αποκαλύπτοντας πως υπήρχαν κάποιες λάμψεις «στιγμών συνείδησης και αφύπνισης».

Ωστόσο η η σύζυγός, του Κορίνα Σουμάχερ, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Μου λείπει ο Μάικλ κάθε μέρα. Αλλά δεν μου λείπει μόνο εμένα. Είναι τα παιδιά, η οικογένεια, ο πατέρας του, όλοι γύρω του. Μένουμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Michael καλύτερο και να βεβαιωθούμε ότι νιώθει άνετα. Και απλά για να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας. Και ό,τι και να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ».

Όσα ξέρουμε για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ και η πιθανή «επανεμφάνιση» του επτά φορές πρωταθλητή F1

Όσα ξέρουμε για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ και η πιθανή «επανεμφάνιση» του επτά φορές πρωταθλητή F1

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από 11 χρόνια και έδωσε στους εκατομμύρια φανς του ελπίδα για την κατάστασή του.

Ο γιος του Σουμάχερ, Μικ, είναι τώρα 24 ετών και οδηγός της Mercedes. Σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που παραχωρεί, είχε εκφράσει τα συναισθήματά του σχετικά με την κατάσταση του πατέρα του.

«Νομίζω ότι εγώ και ο μπαμπάς θα επικοινωνούμε με διαφορετικό τρόπο τώρα. Απλά επειδή μιλάμε παρόμοια γλώσσα, τη γλώσσα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ότι θα είχαμε πολλά περισσότερα να πούμε. Και τώρα είναι όλα στο μυαλό μου. Το να σκεφτόμουν ότι θα ήταν τόσο ωραίο... θα τα έδινα όλα μόνο γι' αυτό».