Αρτέτα: «Δεν μπορούμε να παίζουμε με δέκα παίκτες σε αυτό το επίπεδο»

Ο Μικέλ Αρτέτα

i

©imago

Αρτέτα: «Δεν μπορούμε να παίζουμε με δέκα παίκτες σε αυτό το επίπεδο»

Νεφέλη Μπισμπίκη 14:59 - 21.10.2024

Τον τελευταίο καιρό η Άρσεναλ έχει συνηθίσει να παίζει με δέκα παίκτες και αυτό είναι κάτι που ο Μικέλ Αρτέτα θέλει να εξαλείψει, δηλώντας πως η ομάδα του πρέπει να δείξει περισσότερη πειθαρχία.

Στα οκτώ ματς αυτής της σεζόν στην Premier League, η Άρσεναλ έχει παίξει με δέκα παίκτες στα τρία από αυτά, κάτι που δημιουργεί μία ανησυχία, ειδικά όταν μία ομάδα αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η τελευταία, ήταν στην πρώτη ήττα της ομάδας του Αρτέτα στο πρωτάθλημα με 2-0 από την Μπόρνμουθ, εκεί όπου ο Σαλιμπά είδε την κόκκινη κάρτα στο 30' και έπειτα οι «κανονιέρηδες» έμειναν με έναν παίκτη λιγότερο.

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα, σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια και για τις δύο ομάδες, αυτό του Μάντσεστερ Σίτι- Άρσεναλ, η κόκκινη κάρτα στον Λεάντρο Τροσάρ, με το αποτέλεσμα να είναι ισοπαλία. Στη 3η αγωνιστική αυτής της σεζόν, πάλι με ισοπαλία, ο Ντέκλαν Ράις αποβλήθηκε επίσης σχετικά νωρίς στο ματς, απέναντι στην Μπράιτον.

«Το να παίζεις με δέκα παίκτες είναι πάντα ένα θέμα», είπε ο Αρτέτα στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα της Άρσεναλ στο Champions League με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ την Τρίτη (22/10).

«Όταν το αναλύεις, είναι τρεις πολύ διαφορετικές ενέργειες όπως και το αποτέλεσμα τους και οι λόγοι είναι πολύ διαφορετικοί. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε με δέκα παίκτες σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να το εξαλείψουμε αυτό, είναι ξεκάθαρο. Οι λόγοι, το πως, δεν έχει σημασία, πρέπει να επικεντρωθούμε».

Ο Αρτέτα είδε την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά θεωρεί πως πρέπει να χρησιμοποιήσει την όποια απογοήτευση υπάρχει, ως κίνητρο για τα επόμενα παιχνίδια.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε με δέκα άνδρες, είναι πιο εύκολο να το πούμε και μετά να το κάνουμε. Συγκεκριμένες στιγμές. Αντιδρώντας, έχουμε ήττα. Πολύ συγκεκριμένες συνθήκες επίσης. Ας προχωρήσουμε, παίρνοντας αυτόν τον «πόνο» που έχουμε και να τον χρησιμοποιήσουμε αύριο το βράδυ», ήταν τα λόγια του προπονητή.